SUPer Szarvas

Egy régi adósság törlesztése…

Történt tavaly év elején, hogy Skorka Zoli elkezdett mozgolódni a SUP világában. Eseményeket rendezett, közös evezésekre indult szinte bárkivel, hogy megmutassa a táj szépségeit.
Gondoltam írok a magazinban egy amolyan kedvcsinálós cikket ottani túrázásokhoz. Aztán jöttek a korlátozások és úgy éreztem nem lenne helyén való túrákat promotálni. Ezzel el is felejtődött a kis bejegyzés, pontosabban el lett mentve piszkozatként és akárhányszor beléptem éreztem, ezt előbb-utóbb be kell hajtanom magamon. 🙂 Szóval aki még nem hallott volna róla, íme Szarvas!

A Békéscsabától 47 kilométerre lévő a történelmi Magyarország (Magyar Királyság ) földrajzi középpontján fekvő mezőváros: Szarvas. A Hármas-Körös Kákafoki holtágának partján helyezkedik el, ami remek szórakozást nyújt a vízi sportok kedvelőinek. Partvonala sűrűn fás, bokros. Vize nyugodt, kis sodrású.

A 2019-es évet a SUPer Szarvasok nemcsak, hogy átvészelték hanem óriásit fejlődtek. A deszkaparkjuk jellemzően isup-okból áll. A Wattsup, Moai és Red deszkákon kívül Gladiátorok is segítenek felfedezni a környéket. A SUPer Szarvas csoport megtalálható a facebookon is.

A Körös vidékének sokszínű arca egy karnyújtásnyira van szarvastól. A Peresi-holtágon én is gyakran evezek. Megér egy misét!:D

A turisztikára egyre nagyobb hangsúlyt fektet a közösség, számos érdekes program és finom falat várja az idelátogatókat! Azok akik szeretik felfedezni hazánk tájait biztosan találnak érdekes programokat, és ha kedvük van hozzá akár egész napra is bérelhetnek deszkákat kedvező áron!

Sok deszka, sok ember!:) Nem kétséges Szarvas aktívan részt vesz a sportág népszerűsítésében!

Fő profilként bérbeadással foglalkoznak ami kiegészül egy alap oktatással, ha igényli a bérlő. De a már említett túravezetésen túl volt már náluk szülinapi meglepetés evezés és legény-illetve lánybúcsús program is!

A SUPrafel-lel is voltak közös programok az idén!Valamint tesztnapot tartottak a SUPcsival is:)

Szarvas kiemelt turisztikai látványosságai:
Szarvasi Arborétum – Pepi-kert
Mini Magyarország (makettpark)
Szarvasi „Katalin II.” sétahajó
Erzsébet-liget, salakmentes teniszpályáival
Bolza-kastély
Csáky-kastély
Mitrovszky-kastély
Evangélikus Ótemplom
Evangélikus Újtemplom
Ruzicskay György Alkotóház
Szárazmalom
Szlovák Tájház
Tessedik Sámuel Múzeum és Könyvtár
Szarvasi Gyógyfürdő
Víziszínház a Holt-Körös partján

Szóval, ha valaki kedvet kapott keresse a SUPer Szarvasokat a facebook-on vagy az Instagram-on
Telefonos elérhetőség: 06 20/388-28-61

A képek a SUPer Szarvasok tulajdona. Forrás: Facebook

A hátszél legyen veletek!