Túrasorozat indul a jövő évben!

Cél a teljesítés és a hangulat! Egy túrasorozat ami nem a versenyről szól!

2021-ben a Sup Race Hungary SE és a Sup The Lifestyle közös túrafordulókat kíván indítani a sportág szerelmeseinek. Ezzel kapcsolatban kérdeztem a két szervezőt!

Supmagazin:
Mi a célotok ezzel a sorozattal és miért szeretnétek életre hívni?

Berna (SUP The Lifestyle):
2019-ben a barátnőmmel közösen eveztünk egy közel 100 kilométeres távot. Ebbe mindenféle felkészülés nélkül vágtunk neki. Óriási élményként éltük meg, ezt szeretnénk másokkal is megosztani, ezért próbaképpen Szabolccsal közösen sikerült megrendezni az első Duna Sup Ultramaratont 2020-ban ami után rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Lépni szeretnénk egy nagyot így jövőre már 4 fordulósra tervezzük a túrázást!

Nagy Szabolcs (Sup Race Hungary SE):
A Neszmély-Budapest táv leevezésénél nagy fába vágtuk a fejszénket. Az ultratúra minden sportban egy speciális irány ami mindig tanít valami újjat. Így van ez mind a teljesítő mind pedig a szervezői oldalon. Ezek a rendezvények nem a versenyzésről szólnak, de ha valaki úgy szeretné teljesíteni, hogy morzsolja a másodperceket azokat is kihívás elé tudjuk állítani.

Forrás: supultramaraton.huBerna:
Így van! Sok olyan embert ismerek akiket nem vonz a versenyzés, de önmaguk előtt szívesen bizonyítanának! Nekik több rendezvényt is tudunk ajánlani 10-100 kilométerig.

supmagazin:
Milyen nehézségekkel szembesültök egy ilyen esemény szervezése közben?

Berna:
A túraszervezés számomra nem idegen, hiszen a SUP The Lifestyle rendezvényeit, szabadidős túráit én csinálom. Az újdonságot a teljesítménytúrázás sport jellegű kihívásai jelentették. Ezért kértem meg Szabolcsot, hogy társrendezőként vegyen részt az eseményen!

Szabolcs:
Nálam ez pont fordítva volt! A szabadidős relax jellegű túrázás számomra egy olyan terület amihez sosem tudtam eléggé lelassulni:) De ha iszonyatosan el lehet fáradni, az már érdekel! 😀
A SUP Race Hungary SE több hazai versenyt rendezett már, én itt szereztem tapasztalatokat.
Ha ki kéne emelnem pár nehézséget akkor a logisztikát és a szponzorok bevonását érzem a legnagyobb kihívásnak. Úgy érzem sokat tanultunk az idei 100-asból…

supmagazin:
Akkor most, hogy kitaláltátok mit is szeretnétek irány kilincselni, hogy az elképzelés valósággá váljon?

Berna:
Akár így is lehetne!:D:D Szerencsénkre két nagyon erős szponzor már az események említésére beálltak mögénk! A Surfstation régóta foglalkozik SUP és SUP felszerelések forgalmazásával, a VIDRABAG csapata pedig éjjel-nappal keresi a túrázás kihívásait vízen-szárazon egyaránt.
Mindkét cég szívesen vág bele ebbe a kalandba!

supmagazin:
Milyen túrákat terveztek?

Szabolcs:
Áprilisban Balatonakarattyán hangolódunk rá a szezonra egy tízessel, aztán májusban a Tisza tó szépségeit nézzük meg egy 17 kilométeres távon. Júliusban már egy nagy lélegzetvételű 40 kilométeres táv segít felkészülni a Ráckevei-Soroksári Duna-ágon az augusztusi II. Duna SUP ultramaratonra, ami ismét egy 100-as!

A képen a következők lehetnek: óceán, égbolt, túra/szabadtéri és víz, , szöveg, amely így szól: „SUP Teljesítménytúra Balatonakarattya 2021 április 10 10 km Duna SUP Ultramaraton első állomása SurfStation VIDRABAG HUNGARY SUP.RACF RACF”
forrás:supultramaraton.hu

supmagazin:
Hol tartotok az előkészületekben?

Berna:
Elsődlegesen létrehoztunk egy facebook oldalt az eseményhez, aztán kerestünk egy médiapartnert-ami nyilván meglep téged!- a supmagazin lett:)
Szóval Karesz csinált egy weblapot az eseménynek, azt próbáljuk a lehető legoptimálisan feltölteni.

Szabolcs:
Fontos, hogy a rendezvénynek legyen egy „otthona”, ahol minden információ egy helyen naprakészen elérhető! A facebook remek kapcsolattartási lehetőség, de gyakran fontos információk „vesznek el” a hírfolyamban. Így egyszerre szeretnénk mindkettőn tájékoztatni és segíteni a résztvevőket, érdeklődőket! Ebben segít a supmagazin.hu-is.

Keressétek az oldalt és az eseményeket az alábbi oldalon:

http://supultramaraton.hu

vagy a Duna Sup Ultramaraton facebook csoportban amit az alábbi ikonra kattintva is el tudtok érni…

Sok sikert kívánunk nektek! A hátszél legyen veletek!