SUP Magyar Bajnokság 2023

69 igazolt SUP versenyző állt rajthoz az idei SUP OB.-n Fadd-Domboriban

Igazi nyári hőség és tükörsima víz várta a SUP magyar bajnokság idei résztvevőit a kibójázott dunai holtágban.

Az egynapos versenyen a sprint és a technikai futamok után megrendezte délután a (hosszabb) távot is a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. Maga a verseny a sárkányhajó magyar bajnoksággal együtt lett lebonyolítva így fontos volt az időrend és kis csúszásoktól eltekintve a kajak-kenuban már megszokott fegyelem volt jellemző a versenynapra.

Serdülő futam isup-on

A napot a korai technikai értekezlettel kezdtük majd jöhettek a 200 méteres előfutamok és döntők. Sajnos a testszám ebben a formában a sprint és technikai futamok pontos dokumentálására alkalmatlanok így azokban a számokban ahol kérdéses volt a továbbjutás, vagyis problémás a sorrend mindenki tovább jutott. A futamok után a szövetségi kapitány úrral többen szóba hoztuk ezt a problémát ami a későbbiekben valószínűleg nem fog megismétlődni.

Csillag ismét remekelt

A versenyen serdülő, ifjúsági U18 és felnőtt korosztály volt megrendezve isup illetve merev deszkás bontásban. Sajnos a fentebb említett okok miatt a jegyzőkönyvre nem tudok támaszkodni. Így pontos befutási sorrendek és idők nélkül íródik a poszt.

Eszti az új Mistral Vortex-en állandó résztvevője volt az idei dobogónak

A serdülőknél a Ódor Barnabás és Horn Panka remekelt a technikai futamon.

Nőknél Slekta Réka felnőttként, Kocsis Csillag ifjúságiként mind a három számot megnyerte így mindkettőjük százszázalékos teljesítményt nyújtott. A férfi ifjúságiak versenyében a Vitalitás színeiben induló Blaskó Dominik 200 le tudta győzni fiatalabb riválisát Szabó Zénót,de Zénó a technikai és a hosszútávú versenyen ellentmondást nem tűrően utasította maga mögé Dominikot. A hosszútávon Zénó összetettben a felnőttek között is második helyen ért célba ami bizonyítja, hogy súlyos másodpercekben és percekben mérhető előnyt ért az idei felkészülés és szezon.

Hosszú távú futam, rajt előtt

A felnőtt férfiaknál némi meglepetésre Márton Károly a sprint futamon és a technikai futamon is nyerni tudott, a hosszútávon Kövér Márton óriás irammal húzott el az egész mezőnytől így győzelméhez nem fért kétség.

200 férfi döntő a SIC XRS idén a 6 felnőtt számból 5 elsőséget elhozott

Az isup futamok szinte pár percenként indultak a merev deszkás befutók után így sokan nem vállalták a duplázást. Fodor Szabolcs férfiasan beleállt a kihívásba és el is hozta a sprint és a technikai elsőbbséget , míg a hosszú távot Pénzes Csaba nyerte meg. A nőknél Kocsis Ildikó nyerte a sprint és a technikai futamot míg a hosszú táv aranyérme ezúttal Bónyai Regina nyakába került.

ISUP dobogó, küzdésből jeles 🙂

Idén is a legtöbb versenyzőt a SUP Race Hungary és a Vitalitás SE adta. Zárkózik a SUP Bázis SC és a Velencei VSC egyesület is. Ez mindenképpen jót tesz a szakágnak. Fontos, hogy egyre több helyen induljon el műhelymunka. Természetesen a Honvéd, a BKV Előre SC, az UTE, az MTK, és a Merkapt-Mekler is képviseltette magát idén is.

A két Honvédos között egy Mekleres 🙂

Köszönjük a szervezést és a lehetőséget a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek. Jövőre Európa Bajnokság lesz Magyarországon amit szintén az MKKSz rendez. Az elmúlt évek idehaza rendezett SUP nemzetközi versenyek alapján biztosan fantasztikus élményben lehet újra részünk.

A hátszél legyen veletek!

By: Karesz

A képek az MKKSz tulajdonát képezik, forrás MKKSZ facebook oldala.