Duna420

Egy komoly teljesítménytúra a nemes ügyért…

Suba-Bokodi Évával beszélgetünk a hogyanokról és a miértekről, na és persze arról, hogy egyáltalán mi is ez a Duna420 ?

Supmagazin: Szóval, mi is ez a Duna420?
Éva:  Hivatalos nevén: Duna 420 Adománygyűjtő SUP Teljesítménytúra.  420 km-t fogunk 1 hét alatt leevezni SUPon.  417 km hosszú a Duna magyarországi főágának hossza határtól határig, plusz bemegyünk Gemencre is ( Czikk Zoli kérésére????), így bőven meglesz a 420 km egy hét alatt.

Mi a terv és honnan jött az ötlet?
Éva: A terv az hogy napi kb. 60 kilométeres etapokban evezzük le a 420 km-t SUP deszkával. Hogy honnan jött az ötlet? Egy jó ideje motoszkált a fejemben, hogy mi az a terhelés, amit még el tudok viselni. Leeveztem a 100-as Duna SUP Ultramaratont, aztán amint beértem, arra gondoltam, hogy jó, oké, baromira elfáradtam, kivagyok, mint Ráma kocka a nyári napon, de mi jön ezután? Két ötletem volt: vagy evezek amennyit tudok egy nap alatt vagy egy folyamatos, több napi evezéssel feszegetem a határaimat. Ez utóbbinál máris adta magát a Duna. Seper Árpival találtuk ki először ezt a túrát, aztán elmeséltük az ötletet néhány hasonlóan elvetemült SUP-osnak, akik szörnyülködés helyett egyből azt mondták: Leevezni a Dunát? Ott a helyünk! És máris lett egy csapat:  Czikk Zoli, Seper Árpi, Grózli Csaba, Klara Bart,  Dobi Eti és én. Cserkész Gábor egy nagyobb távra csatlakozik hozzánk és segíti a csapatot ezernyi módon. Suba Péter pedig a logisztikai felelős, vezeti az autót, hoz-visz mindent is, mindezt a rá jellemző humorral.
A túrával 2 célunk is van: a Magyar Szervátültetettek Szövetségének támogatást gyűjtünk és nem mellékesen a hazai víziturizmust, supozást, rendszeres mozgást népszerűsítjük. Ezernyi kaland vár ránk, és persze milliónyi próbatétel!  Meg napi 60 km…:)

Évenként én is beleharapok egy-egy 50 feletti távba, node egy héten át?! Jól átgondoltátok?
Éva: Nem!! :D:D:D

 A viccet félretéve, próbálunk alaposan felkészülni és megtervezni minden részletet. Hol alszunk? Mennyit és mikor eszünk? Hogy pakolunk és mennyit….? Ezernyi fontos dolog. Persze próbálunk mentálisan is a lehető legfelkészültebbek lenni. Hogy téged idézzelek, pár kilométer és elcsöndesedik minden és már csak a ritmusos vízfogás marad. Na, ebből lesz jó sok J

Biztonsági intézkedésekkel hogy álltok?
Természetesen alap, hogy mentőmellény, egyéb biztonsági felszerelések (síp, dobókötél, stb), telefon lesz nálunk és lesz aki kísér, vagy legalábbis gyorsan érkezik ha kell. A legfőbb biztonsági intézkedés, hogy együtt megyünk, vigyázunk egymásra, eszünk- iszunk -pihenünk eleget, figyelünk mindenre.

Hogy fogadta a tervet a SUP társadalom?
Ugyanazt kérdezték, amit te: Mi ez a 420-as dolog?

Amúgy  a SUP-osok nagyon összetartó egy népség! Számtalan különböző helyről és céllal jövünk, mégis összeköt minket a SUP-os vízitúrázás vagy a versenyzés öröme. Szerintem mindenki szurkol, hogy sikerüljön, legalábbis nekünk mindenki ezt mondta ????. Akik már többször eveztek ultratávot, kicsit felkapták a fejüket és nagyon kíváncsiak, de támogatnak minket. Többen ránk írtak, hogy szóljunk, ha segítség kell az úton, pótalkatrész, bármi, ami nagyon jól esett a csapatnak.

Apropó támogatás! Hogyan lehet támogatni a Magyar Szervátültetettek Szövetségét?
Arra kérünk mindenkit, hogy ha adományozni szeretne, akkor egyenesen a Szövetségnek utaljon.

A pénzadománnyal abban tudjátok őket támogatni, hogy a szervátültetetteket segítő programjaikat megvalósíthassák, a nehéz gazdasági helyzet ellenére is:

A közleménybe írjátok be: Duna 420

Kérés esetén a Szövetség igazolást állít ki a támogatásról.

Ha valaki esetleg reklámcéllal szeretne megjelenni a felszerelésünkön vagy a közösségi media felületünkön,  az keresse Dr. Grózli Csabát. Egyébként a túra a Szervátültetettek Facebook csoportjában, a Millió lépés az Életért Facebook csoportban és az ehhez kapcsolódó applikációban végig követhető lesz, ami közel negyedmillió ember elérését jelenti. Ez reklámnak sem utolsó.

Ez egy igen derék szám! Vannak már, akik beálltak az esemény mögé?
Igen. A Magyar Vízitúrázók Szövetsége és a SUPRISE TATA már elkötelezte magát a nemes ügy mellett.

Csak gratulálni tudok a bátorsághoz és a nemes célhoz! A hátszél legyen veletek! Kíváncsian várjuk a túrát és nagyon szurkolunk.
Köszönjük! Megtesszük, ami tőlünk telik! 🙂