Változik a SUP Világbajnokság dátuma és több hazai eseményt is érintenek az érvényben lévő korlátozások

A Covid 19 vírus harmadik hulláma több rendezvény időpontjának módosítására kényszeríti az ICF illetékeseit.
A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) a tegnapi napi közleményében tudatta, hogy több más kajak-kenus esemény mellett a magyarországi SUP Világbajnokság dátuma is eltolódik szeptember 9-12.-ére.
A döntés a sportolók, kísérők és nézők egészségét szemelőt tartva született meg.


„Senkinek nem tetszik, ha terveket kell megváltoztatni, de biztosak vagyunk benne, hogy mindenki megérti a világon jelenleg tapasztalható válságot. A világ számos pontján vannak sportolók, akik továbbra sem képesek utazni, sőt edzeni sem. Meghoztuk a döntést, jobb, ha ezeket az eseményeket elhalasztjuk egy olyan időpontig, amikor sokkal biztonságosabb, tisztességesebb módon tudjuk megrendezni a versenyeket” – mondta Simon Toulson az ICF főtitkára.

Közben az idénre tervezett tavaszi hazai versenyek csúszása is elkerülhetetlenné vált. A SUP Tour 1.0 balatonakarattyai teljesítménytúra május 30.-ára került.

” A hatóságokkal folyamatosan egyeztettünk a rendezés lehetőségéről, de a kialakult járványhelyzet és a szigorítások miatt május 30.-ára kellet halasztanunk a sorozat első állomását. Természetesen ez nem a legjobb forgatókönyv, de az egészségünk a legfontosabb. Májusban is gyönyörű a magyar tenger!” -mondta Nagy Szabolcs társrendező

A világbajnokság eredeti időpontjára június 20.-ára viszont bejelentkezett a Lelle Beach Club a II. SUP BALATON Open rendezvényével Balatonlellén, így azon a hétvégén nem maradunk balatoni verseny nélkül. 🙂

Az idei évben aki rendezvényen szeretne részt venni annak ajánlatos folyamatosan figyelemmel kísérni a friss híreket és információkat. Addig is a hátszél legyen veletek és ne feledjétek, a felkészülés kilométerei a tiétek maradnak akkor is, ha elmarad egy verseny.