Telefont a vízre! Vagy sem?

A téma megosztó tud lenni. David Walker angol SUP-os blogger szedte 5 pontba a supconnect oldalán ezzel kapcsolatos meglátásait.

Manapság egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy egy komplett fotólabor vagy egy személyi asszisztens lapul a zsebünkben egy középkategóriás telefonban is. Persze érdemes a kellő víz elleni védelemmel ellátni a telódat.:)
Lássuk mire tudjuk használni.
De mire is használhatjuk, ha sportolni vagy pihenni megyünk vízre SUP deszkánkkal.:

1.Emlékek magunknak.

\r\rhttp://www.flickr.com/photos/tk_five_0/show/

A leginkább kézenfekvő az élmény megörökítése. Aki rendszeresen evez az tudja, hogy a közösségi oldalakon készített filteres vagy nyers képekhez hasonló élményt megélni a vízen szinte naponta tudunk. Benne lehet lenni abban a pillanatban amit sokan csak a monitoron keresztül látnak.
Nem kell nagy dolgokra gondolni. A lábunk előtt elhúzó kacsa család, vagy egy hosszú evezés végén lemenő nap látványa mindig különleges picit. Ha ezek közül párat megörökítünk az később segít visszaidézni az élményt és már indul is a sóvárgás az evezés iránt.:)
Az eredeti cikk írója kiemeli, hogy érdemes időnként hagyományos albumokat készíteni. A sok ezer kép között amit elmentünk az okos eszközeinken vagy a számítógépjeinken könnyen elveszik a lényeg. Ezzel szemben a kézzel fogható albumok megmaradnak.

2.Tapasztalatok megosztása

Forrás: SUP Tour Szigethalom SRH Se facebook oldala

Sokan szeretünk kicsit dicsekedni. Jó mi páran kicsit többet:) De! Egyáltalán nem ördögtől való egy-egy nagyszerű pillanat megosztása barátainkkal, ismerőseinkkel. Hiszen ezért jöttek létre a közösségi hálók (Facebook, Instagram stb.)
Nem csak egy-egy képet tudunk megosztani. Kihívásokat, programokat tudunk létrehozni. Vagy megoszthatjuk egy túra élményét tapasztalatát másokkal. Ez jól működik idehaza is és komoly „behívó” ereje van új eseményekre vagy közös evezésekre, edzésekre.

3.Dokumentáció

The 11 Best Apps for SUP Reviewed [2021]
forrás: standuppaddleboardsview.com

A telefonokba épített GPS és a szinte végtelen számú alkalmazás nagy segítség lehet azok számára akik a SUP-ot fittségük javítására vagy versenyzésre is használják.
Ezeknek a prrogrramoknak nagyszerű kiegészítői lehetnek az okos órák, mellkas pántok. Ezek segítségével már simán levezényelhetünk magunknak egy fartlek edzést, vagy egy jó résztávot.
Segítségünkre lehet ha kilométert gyűjtünk, vagy ha csak a pulzusunkat szeretnénk egy meghatározott tartományban tartani.
Térképen követhetjük „kalandozásainkat” ha szeretnénk és kiírhatjuk a google maps-on kedvesünk nevét. Már ha van erre ingerenciánk.:)

4.Elszámoltathatóság

Paddle Logger: A Tracking App for All Water Addicts! | TotalSUP
forrrás: totalsup.com

Szorosan kapcsolódik az előző témakörhöz, hogy ha a telefonra telepített programokat használjuk akkor ezeket az adatokat el is tudjuk menteni és el tudjuk magunkat „számoltatni”. Gyorsan le tudjuk beszélni magunkat a saját céljainkról miközben haladunk felé napról-napra, hétről-hétre. Ilyenkor segíthet egy kis noszogatás. Sőt vannak már olyan app-ok is amik képesek kifejezetten vegzálni minket, ha elindulunk a lazulás útján.
Természetesen ezt is meg lehet osztani, és motiválhatjuk vele ismerőseinket barátainkat is. Mert a motiváció olyan trendi manapság. 😀 😀 Viccet félretéve tényleg inspiráló lehet a motiváció! 😀

5. Biztonság

SUP Safety
forrás: sup.co.uk

Unalomig ismételt tétel, de egy evezés során számos olyan esemény adódhat velünk, társunkkal vagy egy vadidegennel amikor szó szerint életbevágó, hogy segítséget tudjunk kérni. Legyen szó rosszullétről, vagy hirtelen időjárásváltozásról. Sose legyen rá szükségünk, de ha van akkor ez egy biztos pont, a segítségkéréshez.

Egyszóval a technika ördöge sokban tud segíteni nekünk. A fő irány, hogy okos eszközöket csak okosan használjunk és ne felejtsük el a lényeget! Légy benne, ne csak közvetíts róla.:)

A hátszél legyen veletek! (majd ha melegebb lesz) 🙂