SUP Hírek

Az elmúlt 2 hétvégén ismét rendeztek versenyeket a Balatonon, ami a szélnek köszönhetően a technikás  oldalát mutatta. Az ICF és a Starboard környezetvédelmi célokért küzd, és bekerült 2 videó linkje is a cikkbe….

A 2. SUP Balaton bajnokságot a Lelle Beach Club rendezte. Itthon még nincs nagy hagyománya a több napos eseményeknek. A rendező sok programmal készült, már a szombati napon is de az indulók többsége inkább a vasárnapi 12 kilométeres versenyt preferálta. A vízből rajtoló mezőnyt az oldalhátszél és a közel 40 fokos hőmérséklet is próbára tette.

Tavaly ez a verseny sokaknak a szezonzáró Balatoni eseménye volt, és bátran mondhatom nagyon hangulatosra sikeredett. Az idei versenynek is az egyébként nagyon családbarát szabad strand adott otthont, de a zsúfolt versenynaptár és a kánikula többeket távolt tartott.

A II. Siófoki SUP Kupa igazi csemegét tartogatott a hullámok szerelmesei számára, az időnként tarajos hullámok, az erős szél miatt sűrűn követék egymást. Egy technikai, több fordulós pálya nem is tudott volna küzdelmesebb lenni hétvégén Siófokon.

foto: Tóth József, Figura foto
foto: Tóth József, Figura foto

Tóth József  sportfotós számos igazán jó pillanatot megragadó képet készített amit érdemes végignézni.:)

https://www.facebook.com/FiguraPhoto.Hun

Starboard a fenntartható jövőért!

Az ICF és a Starboard elhivatott amellett, hogy csökkentsék egy-egy rendezvény ökológiai lábnyomát ennek tükrében a Starboard mangrove fákat ültet és javaslatokat tesz olyan megoldásokra amik csökkentik az eseménnyel kapcsolatos felesleges szén.dioxid kibocsátást.

forrás: https://star-board.com/

erről bővebben itt találhattok infókat:

https://blue-star–board-com.translate.goog/mangroves/?imt=1&utm_campaign=supconnect&utm_source=supconnect&utm_medium=editorial&utm_content&_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=ajax,se,sc

Az APP egy igen hangulatos kis videóval népszerűsíti a véglegesnek ígért versenyprogramját. Na ebben a videóban több helyen is hullámzik a víz.:)

https://www.youtube.com/watch?v=qdqCCkwP7wE

Itt pedig az Osztrák Euro Tour állomás összefoglaló videója:

https://www.youtube.com/watch?v=7e1XMu1mdDo