SUP Hírek 07.21.

SUP hírek távirati stílusban…

Folytatódott az Euro Tour sorozat június 19.-én a svájci Thun tavon ahol az elit futam résztvevőinek 18 kilométert kellett leküzdeniük változó szélviszonyok között.
A festői környezetben megrendezett versenyen a nők között elsőként némi meglepetésre a spanyol Espe Barreras ért célba megelőzve a világbajnok Fiona Wylde-t. A rajt után ugyan Fiona lerázta üldözőit de a 15. kilométernél Espe utolérte és egy nagyszerű hajrával utasította maga mögé vetélytársát.

1.Espe Barreras ?? @starboardsup
2.Fiona Wylde st @starboardsup
3.Anna Tschirky ?? @fanaticsup

forrás: eurotour.net

A férfiak versenyében Titouan Puyo a táv elején szerzett előnyét megtartva tudott győzedelmeskedni Hasulyo Bruno előtt. Bruno többször próbált felzárkózni a versenyen, az osztrák győzelme után ezen a hétvégén egy ezüstéremmel gazdagodott az éremgyűjteménye, ami egy nagyszerű eredmény. Gratulálunk!

1.Titouan Puyo ?? @nspsurfnsup
2.Bruno Hasulyo ?? @ xbionic
3.Clement Colmas ?? @starboardsup

forrás: eurotour.net

A verseny levezetéseként a rendezők megtartottak egy Sicmaui One Desing versenyt is ahol a riderek egyenlő feltételek mellett küzdhettek a helyezésekért!

Euro tour Agios SUP 2021

A svájci verseny utáni francia fordulón nem volt magyar érdekeltség, nem úgy mint a görögországi Agios SUP kupán. Bruno a júlisus 10.-ei versenyen már a rajt után magához ragadta a kezdeményezést és a kiharcolt előnyét megtartva, a többiektől elszakadva húzta be a forduló elit versenyszámát.

1.Bruno Hasulyo ?? @ xbionic
2.Ethan Bry ?? @starboardsup
3.Davide Alpino ?? @starboardsup

forrás: eurotour.net

A lányoknál az idényben remek formát mutató spanyol Espe ismét győzni tudott. Ez a szezonbeli második diadala, biztosak lehetünk benne, hogy több nagyszerű küzdelmet vív majd az idényben Fionával és Oliviával.

Nem adták ingyen azt a győzelmet:) forrás: eurotour.net
A két győztes. forrás: eurotour.net

ASG SUP Bajnokság

Idehaza debütált a Kelet-magyarországi régió a SUP versenyek terén. Az első alkalommal megrendezett versenyen a zsúfolt mezőny hiányát az indulók töretlen versenyszelleme kompenzálta. Reméljük a a program a szervezők szándéka szerint megragad a versenynaptárban és a gyönyörű tavi környezet évről évre egyre több versenyzőt vonz majd ez az esemény.

forrás:supverseny.hu
forrás:supverseny.hu

SUP Tour 3.0

Szintén hazai hír, hogy SUP Tour 3.0 szeptember 25.-ére tolódott. A túra egyik rendezője Nagy Szabolcs elmondása szerint, a verseny megrendezését a viharjelzések akadályozták meg. Ugyan az RSD-re nem az „őrült” hullámzás jellemző még viharban sem, ellenben a villámlás és a pillanatok alatt kialakuló jégeső veszélyeztetheti a vízen tartózkodókat. A résztvevők biztonsága a legfőbb szempont.
A túra új időpontja szeptember 25.-e amikor is mindenki leszámolhat a maga 40-esével.:)

Jégkrém Sup deszkáról

Ice Cream Float a neve az első SUP fagyizójának, amit Az angliai Leeds csatornán állított üzembe az ötletgazda. A fagylaltos összefogott a Red Paddle Co céggel, akik biztosítottak számára egy 17 láb hosszú Red XL Ride típusú deszkát a projekthez.
A koncepció nincs túlgondolva hiszen egy napellenző és egy fagyis stand jelenti a „berendezést”. Mindamellett, hogy színesíti a látképet a sport hobbi szerelmesei szívesen állnak meg egy kis nasiért.
Ha ez még nem elég egy két közeli ismerősömnek, hogy a csodálkozás mélyebb bugyrait megjárja, akkor további érdekességként közlöm, hogy az úszó fagyizó tiszteletét teszi a Branksome Dene Chine strandon ahol az Egyesült Királyság Dog SUP bajnokságát rendezik!
Vajon a pisztácia már elfogyott? 😀

forrás: sup-internationalmag.com