SRH SE merről merre tart Dunakeszi SUP egyesülete?

A téli felkészülés időszaka mindig kicsit magányos elvonulás a nyári „pörgéshez” képest. Azért keressük egymást, így készült ez a rövid bejegyzés ami csak egy presszó idejéig tartja fel az olvasót…

Szabi, hogy vagytok így a tél közepén?

Jól, minden megy a meghatározott úton. A csapat tagjai készülnek a következő szezonra. Persze mindenki a saját leehetőségeihez képest, de pakolgatja be az edzéseit abba a zsákba amiből nyáron ki kell venni a berakott munkát ahhoz, hogy előrébb jusson.

Milyen edzéseket végeztek?

Futunk, súlyzós edzéseket végzünk. Próbálunk specifikus gyakorlatokkal frissíteni a klasszikus kajak-kenus felkészülést. Ezen az úton meglepően széles a repertoár. csak edzésből lehet gyorsan menni, ezt nálunk mindenki érti. Nálunk sincs csodatabletta, mégis fontosnak gondolom, hogy a kellő felkészültséggel vágjunk neki a tavasznak.

Milyen volt az elmúlt éved?

Egyrészről kicsit rosszul jött ki számomra a lépés, a Világbajnokságon nem tudtam magamból kiadni érzésem szerint azt amit tudtam, és amit beletettem a felkészülésbe. Bevallom a halasztás sem jött számomra túl jól. Újra kellett tervezni és szervezni is az életünket Esztivel és a fiúkkal is. Tavaly a szövetség prioritása a hosszú táv volt- ami nekem mint volt 200-as kenusnak- annyira nem feküdt.
De megtaláltam magam a technikai és a sprint számban. Nagyon élveztem a versenyzést az egész szezon alatt. A világbajnokság óriási élmény volt, benne volt a SUP sport sava-borsa.:)

forrás: MKKSZ facebook oldala


Másrészről az Eszti edzőjeként tökéltesre sikerült a szezon, Eszti és Réka korosztályos világbajnoki ezüstérmei (Eszti sprint és technikai számban-szerk.) pedig koronája lett az egész évnek. Nagyon büszke vagyok rájuk, csak azok látják teljesen azt a sok munkát és áldozatot ami ide vezetett akik az egyesületben végig edzették ezt az évet. A családom persze hatványozottan több kihívással nézett szembe ezen a fronton .:D Ez ezzel jár. 😀
((Hasonlóan Esztihez Slekta Réka is felállhatott a dobogó második fokára utánpótlás korosztályban.-szerk.)

forrás: MKKSZ facebook oldala

Adódik a kérdés. Ennek tükrében, hogy álltál neki a télnek és mi lesz az idei évvel?

A telet sokkal kisebb feszkóval kezdtük, hiszen a hazai Vb adott egy kis plusz nyomást tavaly. Magyarként evidens, hogy idehaza szeretne mindenki jól szerepelni. Bevallom élvezem az edzéseket és a tavalyi télhez képest egyáltalán nem vagyok rosszabb formában. Hogy mit hoz a szezon azt majd meglátjuk. A lényeg, hogy jól érezzük magunkat, azért persze az sem baj, ha ezt gyorsan tesszük. 😀


A SUP Race Hungary Se-ben többen vannak akik idén szeretnének előrébb lépni. Az egyik feladatom az, hogy ehhez megfelelő segítséget nyújtsak és őszintén szólva az edzői munkát nagyon élvezem, és megtalálom benne a magam kihívásait.

forrás: MKKSZ facebook oldala

Jön a medencés buli. Jó ez neked? 😀

Te ismersz valahonnan! 😀 Szeretem a kihívásokat. 🙂 Tény, hogy halmozott a külső nehézségek száma, viszont az elmúlt évek tapasztalata, hogy aki eljön az mosolyogva, élményekkel tér haza. Úgy gondolom, megtöri egy kicsit a telet egy ilyen esemény. Én ezzel is próbálok hozzátenni a hazai SUP közösséghez.
Nem mellékesen mindig kockásra röhögjük magunkat egy délutánon keresztül. Szerintem ez idén sem lesz másként. 🙂

Kimaradt valami?

Hogyne! : Várunk mindenkit az edzéseinken!

Akkor január 29.-én találkozunk az Érdi uszodában!

Így van! 🙂