SIC, BIC Sup tesztnap beszámoló Tatáról.

A SIC Maui Hungary és az Old Lake SUP június 6.-án tartott nyilt tesztnapot a tatai tavon. Elmentünk családosan, nem bántuk meg!Sőt….!

Amikor először olvastam a tesztnapról és láttam milyen lesz a felhozatal arra gondoltam, ezt hiba lenne kihagyni. Persze ahogy közeledett az időpont és sűrűsödtek a programok a családi kupaktanács hozta meg az ítéletet! Megyünk és kész! 🙂 Lapát, váltóruha be, és irány az Öreg tó.

Maga a hely és összességében a tópart is nagyon kulturált, minden adott egy jó családi programhoz.
Az Old Lake SUP kölcsönző adta a helyet, ami a Pikantó étterem része. Maga a kölcsönző arculata nagyon hangulatos. Egy jó evezés után a vízparttól 5 méterre lehet enni, kávézni a gyönyörű kilátással rendelkező árnyas asztaloknál. Természetesen átöltözéshez szükséges helyet és mosdót is igénybe vehet az aki itt: kölcsönöz, sup jógázik, sup dog-gol, vagy csak oktatásra jön.

A parton mindig nagy az élet, jól mutattak a kirakott deszkák. Az idő is kegyes volt, nem esett az eső. forrás: supmagazin.hu

A teszten több isup és merev deszkát lehetett kipróbálni. Én ezt nagyon szeretem! Esetemben az ember fia ritkán nyüstölhet több ezer dolláros deszkákat, és mindig jó más karakterű boardokkal találkozni.

Sic 14*26 RS

A kipróbálható merev deszkák zászlóshajója kétség kívül a Sic 14*26 RS típusa volt. Kint volt a típus 28-asa is a markánsabb súlyúaknak vagy azoknak akik még több stabilitást szerettek volna. Érdekes, hogy a vízszinthez közeli fedélzet és a futó felület kialakítása miatt senkinek nem okozott gondot megállni rajta.
Agilis, gyors,stabil és nagyon „felhasználó barát”. Egyenletesen fut.
Ez nem a legkarcsúbb verzió, de aki nem csak a sebesség és a teljesítmény megszállottja az értékeli a tudását. Íves formája, dundi orra időtálló kinézetet biztosít, semmi csicsa szép és letisztult.

Apró részlet az RS deszka oldalán. Stílusos:) forrás: supmagazin.hu
A kint lévő merev deszkák közül három. Bic 16,6*29, Sic Okeanos, Sic Rs.

Az Okeanos már színesebb köntöst kapott egy sokkal általánosabb, de szép letisztult formában. Könnyen irányítható igazi túratárs. Azt mondanám igazi csajos deszka a pasztell színei miatt, de rajta állva nagyon is határozottan el tudom képzelni ahogy együtt kergetjük a végtelent.:)
Jó iránytartásával és kellemes siklásával gyorsan megszeretteti magát. A Sic által használt fogantyú pedig szinte tökéletes! nincs útban evezés közben, de nem is szakad le az ember ujja ha cipelni kell, mint a benyúlós változatban.

Okeanos! A szerethető túratárs! forrás: supmagazin.hu

A szervezők hoztak a hullámok szerelmeseinek is deszkát. Egyből két félét. A Tao lapos hegyes orrával a szörfdeszkákat idézi, a Bic „kisgombóca” szerintem a hullámokon technikai játékra termett! Természetesen mindkettő alkalmas a síkvízi felhasználásra is. Egy jó szeles balatoni napon nagy élmények piciny tárháza lehet mind.:)

A Sic Sonic szerintem azoknak való akik kezdőként vágnak a merev deszkák világába, és szeretnének a márkához tartozni.

Természetes több isup modell is jelen volt a belépő szinttől a 14*26-os downwind deszkáig. Közös jellemzőjük a jó anyagminőség és kidolgozás! A bátrabbak a két 14-esen próbálgathatták magukat, de a kisebb deszkák is kézről kézre jártak. Alapvetően minden igényt szeretne kielégíteni a cég és ezért széles választékot kínál. Nagy a szórás a belépő felfújhatós sup deszkák és a versenyre szánt RS-Bullet merev deszkák között. Naná, hogy ez nekünk „felhasználóknak „kedvez!

RS 14-es isup. A két plusz fogantyú a versenyek kelléke.

A szervezők 10 órától 17 óráig adtak lehetőséget arra, hogy bárki bármelyik deszkával evezhessen, mindezt egy nagyon kötetlen formában.
Nagyon jó volt egy olyan közegben tesztelni ahol nem akartak mindenáron rám tukmálni semmit, viszont készséggel válaszoltak ha kérdeztem és segítettek mindenben amiben tudtak.
Igazán jó és széles körű felhozatallal büszkélkedhetnek, szerintem mindenkinek jutott a kívánságának megfelelő deszka a kezdő isup-tól a surf supon keresztül a nyíltvizi versenydeszkáig.
Ha valaki kedvet kapott hozzá ne csüggedjen, hogy erről lemaradt! Először is lesz ennek folytatása, másodszor pedig a hivatalos forgalmazónál vagy Tatán lehetőség van kipróbálni őket!

Sic maui hivatalos forgalmazó weboldal: bicsurf.hu
cím: 2481 Velence, Petőfi u. 58.
Partner: oldlakesup.hu
cím: Tata, Tópart sétány 13.
Tatai Öreg-tó Pikantó étterem terasza

oktatás:) forrás: oldlakesup.hu

Köszönjük a lehetőséget!

A hátszél legyen veletek!