Itt a jó idő sűrűsödnek a SUP versenyek külföldön és idehaza egyaránt.

Itthon a Lupa kupával és a Vass István emlékversennyel kezdődött a versenyszezon külföldön olyan nagy presztízsű események mint a Carolina Cup kerültek megrendezésre.

Aki figyeli a SUP eseményeket a nemzetközi SUP médiában az tudja, hogy ebben a globális sportágban soha nincs megállás. A déli féltekén folyamatosak a versenyek amikor idehaza még a cidri az úr. Egy-két téli verseny azért Európában is van, mint például a népszerű Gla-Gla Race azért a jó idő robbantja be a szezont.

Talán a két legnagyobb áprilisi esemény a Carolina CUP volt Amerikában és a Word SUP Fesztivál Spanyolországban. Míg az elsőn Buday Tommy és Koresánszki Péter tette tiszteletét a spanyol versenyen Hasulyo Brúnón kívül a fiatalok között Kocsis Csillag és Szabó Zénó, masters kategóriában Szabó Gábor vitézkedett. Brúnó és Csillag top 10-es eredményeket szállított Gábor pedig nyerte kategóriájának futamát. Csillag a technikai versenyét saját korosztályában tudta megnyerni. Hatalmas gratula.:)

Célban a korosztályának győztese:) forrás: facebook.com

Csillag és Zénó is idősebb korosztályban volt kénytelen indulni így felértékelődik mindkettőjük teljesítménye.

Csillag forgatja az Allstart:) forrás: facebook.com

A mezőny mindkét versenyen bivalyerős volt. Carolinában a regnáló világbajnok Michael Booth győzött a férfiaknál, míg spanyol honban Noic Gariud volt az aki nem talált legyőzőre. Tommy mastersként futott be a 11.-helyre amiért nagy respect neki is.:)

forrás: supracer.com

Itthon a Lupa kupán és a Vass István emlékversenyen is Kövér Marci és Slekta Réka diadalmaskodott. Mindketten erősen bekezdtek idén, kíváncsian várjuk hogy a hátralévő versenyek valamelyikén akad-e olyan „ifjú titán” vagy „vén róka” aki borsot törhet az orruk alá. Zénó és Dominik valamint Csillag is az új már a félig-meddig SUP-on nevelkedett generációt képviseli. Bár a korosztályuk mezőnye itthon még elég gyér, az idősebbekkel való versenyzés biztosan segíti a felkészülésüket a következő nagyobb világversenyre. Ráadásul motiválnak minket idősebbeket, hogy megmutassuk: Mi is fel tudjuk még fújni a pofinkat.:)

Zénó a célban. forrás: Facebook.com

A következő számunkra nagyobb esemény a Faaker See-n megrendezendő SUP Alps Trophy sorozat első versenye lesz ami meglepően erős mezőnnyel ígérkezik.

Jó felkészülést mindenkinek, esemény van bőven! Tessék elmenni bandázni mindenhova, hogy meglegyen a SUP érzés!

A hátszél legyen veletek!

By: Karesz