ISA kapkodás egy világbajnokságért…

Az ISA (Nemzetközi Szörf Szövetség) október harmadikán jelentette be, hogy Világbajnokságot rendez november 23-án El Sarvadorban. A hírt október 3.-án jelentették be!!!!
Alighanem a rendezvény válasz kíván lenni az ICF (Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség október 23.-án tartandó Világbajnokságra (Qingdao, Kína).

forrás: canoeicf.com

https://www.canoeicf.com/stand-up-paddling-world-championships/qingdao-2019


Mint ismeretes a két szövetség jogi csatározásokat folytat a sportág felett.
Míg az ICF egy jól megszervezett 6 hónapja kiírt világeseményre várja a sup világ elitjét és szeniorjait! Addig az ISA lapot húz 19-re!
A versenyzőknek bizonyosan nem kedvez az efféle kiírás, hiszen a versenyprogramjuk és a felkészülési terveik borulhat fel emiatt. Ráadásul az Amerikai kontinensen kívüli ridereknek ez komoly szervezést igényel! Bár kétségtelenül megjelennek majd nagy nevek a versenyen, a legtöbben nem vállalják majd az óceánon átívelő utazást. Ha ez nem lenne elég a verseny ütközik egy hagyományos Brazíliai versennyel is….

Valószínűleg az ISA ezzel a kockázatos lépéssel saját maga alatt vágja a fát, miközben az ICF-nek csak le kell aratnia a babérokat az elmúlt 1 évnyi szervezéssel megvalósuló rendezvénye felett!

A bejegyzés a supracer.com újság cikke alapján készült….