Interjú Fazekas-Zur Krisztinával…

S.M.:Először is gratulálunk a Prágai sup versenyen aratott győzelmedhez! ….

A neved összeforrt a kajakkal, jelenleg is a Graboplast Győr Vízisport Egyesület leigazolt versenyzője vagy. Hogyan kerültél kapcsolatba a sup evezéssel?

Kriszti: Köszönöm szépen! Körülbelül 8 évvel ezelőtt Californiában láttam egy Battle of Paddle versenyt ami teljesen magával ragadott…Megbeszéltem a férjemmel Ramival, aki egyben az edzőm is, hogy kiegészítő sportként próbáljuk ki ezzel is segítve a felkészülésemet. Ez visszatekintve egy nagyon jó ötlet volt.

S.M.: Gondolom az óceánon kicsit más jellegű ez a sport…

Kriszti: Igen ez így van, természetesen nagy hullámok között is roppant fontos a jó állóképesség és a technika, de a síkvízzel ellentétben ott döntő az egyensúlyérzék és az, hogy az ember lássa a hullámokat és „értse” őket.

S.M.:Miért indultál a Prágai versenyen?

Kriszti: Szükségem volt némi aktív feltöltődésre. 🙂 Szinte az első évtől versenyeztem szabadidőmben sup versenyeken. A sup közösség nagyon összetartó és baráti, de nem hiányzik a komoly küzdelem sem verseny közben. Van egyfajta könnyed életfilozófia az egész légkörben ezeken a versenyeken. A technikai versenyek mindig bővelkednek izgalmakban a fordulók során…

S.M.: És milyen volt maga a verseny?

Kriszti: A táv 8 kilométer volt, amit 4 kör alatt kellett megtenni körönként 8 fordulóval. Hogy izgalmasabb legyen a verseny 1 alkalommal mindenkinek volt lehetősége egy „joker” rövidítésre így kihagyhatott egy fordulót. Szükség volt a jó taktikára!:)
A rajtnál együtt indultunk a fiúkkal ezért gyorsan „lötyögőssé” vált a dobott víz. Később ahogy rendeződtek az erőviszonyok már a gyorsaságé és az állóképességé volt a főszerep az első fordulóig. Sikerült kb. 10 másodperces előnnyel érni az első fordulóhoz így nyugodtabban fordulhattam. Ez sokat jelentett! A versenyre is egy komfortosabb Focus deszkával mentem, hogy minimalizáljam annak a lehetőségét, hogy leessek a deszkáról. A versenyen komoly iramot kellett mennem, hogy megőrizzem az előnyömet. Szerencsére ez sikerült! A Braca Maui lapátja nagyon bevált! Több mint 20 éve megbízható társam a Braca, a sup lapátjuk is illeszkedik a sorba.

S.M.: Mik a további tervek, következő verseny?

Kriszti:Számomra a kajakozás az első és jön a Magyar Bajnokság ahol szeretnék a lehető legjobban helytállni. Természetesen tervbe van véve még jó néhány sup verseny az idény folyamán, de ezzel majd később foglalkozom.:)

S.M.: Sok sikert kívánunk hozzá! köszönjük az interjút!

Kriszti: Én köszönöm! Remélem minél többetekkel összefutok majd vízen supozás közben!

borítókép,forrás: sportfactor.hu