III. Medencés SUP Fesztivál az érdi arénában

Idén harmadik alkalommal Érden másodszorra rendezik meg az év medencés SUP versenyét ami nem kicsit verseny de nagyon hangulat….:)

SUPmagazin: Idén úgy néz ki sikerül megrendezni a medencés dzsemborit a SUP RACE Hungary és a Fodor Raftingnak köszönhetően. Mire készüljön az aki benéz az eseményre január 29.-én?

Nagy Szabolcs: Idén először nem hívjuk versenynek az eseményt aminek a legfőbb oka az, hogy az elmúlt évek tapasztalata alapján ez inkább egy játékos jó hangulatú vetélkedő, ahol az év elején összejövünk mint verseny.:)

Fodor Szabolcs: Igen ahhoz, hogy érdemben sprint versenyt lehessen rendezni ezek a medencék nem igazán alkalmasak. Nem is ez a lényeg. A SUP közösségnek és a jó hangulatnak szeretnénk teret adni.

forrás: mozgásvilág.hu

SUPmagazin: De azért lesznek futamok és érem?

Nagy Szabolcs: Természetesen ezt a hagyományt nem szeretnénk megszakítani. A fordulókban küzdők adják az esemény sava-borsát még akkor is, ha nem „vérre” menő a küzdelem. Nem mellékesen a legjobb fotók mindig az ehhez hasonló szituációkban születnek. Ilyenkor több a vicces és maradandó kép.:D

Fodor Szabolcs: Az eseményről profi fotós készít majd rengeteg képet, a hangulatról pedig zene és szpíker fog gondoskodni.

forrás: mozgásvilág.hu

SUPmagazin: Mivel lehet indulni? mindenki hozza a saját deszkáját?

Fodor Szabolcs: Igyekszünk mindenkinek egyenlő feltételeket biztosítani, a deszkákat mi adjuk. Természetesen mindenki ugyan azzal a márkával és mérettel indul majd.

Nagy Szabolcs: A medencében biztonsági és egészségügyi okok miatt csak az általunk hozott Isupokkal lehet evezni. A pályát is úgy alakítottuk ki, hogy mindenki a lehető legnagyobb biztonságban legyen. Mindenki a saját felelősségére vesz részt az eseményen, de a szabályok kialakításával, a bóják elhelyezésével olyan futamokat rendezünk, hogy ne történhessen baleset.

forrás: mozgásvilág.hu

SUPmagazin: Idén a sprint és a „csoportos” technikai versenyen kívül rendeztek Freestyle „futamot” is. Ez mit takar?

Fodor Szabolcs: Sokan sokfélék vagyunk. Van aki a hosszú távokat szereti, mások a fordulókban gazdag inkább ügyességi versenyeket részesíti előnyben, és vannak olyanok is akik a a deszkával szeretnek „ügyeskedni”. Az utóbbiaknak szeretnénk kedveskedni azzal, hogy rendezünk ilyet is. Ez nálunk új dolog, majd meglátjuk mi sül ki belőle.

SUPmagazin: Az elmúlt években bőséges tárgyjutalommal díjaztátok a leggyorsabbakat. Így lesz ez idén is?

Nagy Szabolcs: Idén a támogatóink által felajánlott tárgyjutalmakat kisorsoljuk tombolán, nem pedig a dobogósok nyerik. Ezzel is szeretnénk fesztivál jelleget adni a dolognak a versenyközpontú megközelítéssel szemben. A fődíj egy kétszemélyes rafting túra lesz a Fodor Rafting felajánlásának köszönhetően, de kisorsolunk több Vidrabag táskát is. További támogatóink a SUPshop.hu és a SUPcsi.hu nélkülük nem tudtuk volna megrendezni az eseményt.

SUPmagazin: Engem megvettetek, ott a helyem.:) Remélem idén is olyan jól sikerül majd mint a legutóbbi:)
Az esemény pontos és részletes leírását, nevezési feltételeit az alábbi linken, vagy a SUP RACE Hungary facebook oldalán olvashatjátok.

https://www.facebook.com/events/1070346213807611/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22search_results%22%2C%22surface%22%3A%22search%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D

Részletes program:
13.00-13.30 regisztráció
13.45-14.00 technikai eligazítás
14.00-14.45 sprint
15.00-15.30 technikai
15.30-16.00 freestyle
16.00-16.30 csapat
16.30-17.00 eredményhírdetés

A fényképek az I. medencés SUP verseny médiatámogatójának a mozgásvilág.hu jóvoltából készültek és a mozgásvilág.hu oldalon találhatóak, a mozgásvilág.hu tulajdonát képezik.