III. Duna SUP Ultramaraton

Idén is volt Neszmély-Budapest 100-as…

már hagyományosan idén is megrendezték az ország egyik leghosszabb SUP Ultramaratonját a lenyűgözően szép Neszmély-Budapest útvonalon. A túrán résztvevőket kicsit csípős reggel után napos és enyhén szeles idő várta az átlagosan több mint 10 órás teljesítménytúrán. A pályarajz változott annyit, hogy a mezőny nem ment be a Szentendrei-ágba ami a vízállás miatt egy nagyon megfontolt és okos döntés volt. A kis ágban ilyenkor olyan homokpadokba lehet botlani amiket normál esetben észre sem veszünk. Így Szentendre és Dunabogdány kimaradt, de szerintem ez egyáltalán nem von le a túra szépségéből.
Idén sem maradtak el az SUP Race Hungary-SE és a Sup The Lifestyle által rendezett eseményen a befutó utáni „megszerezhető” értékes díjak és ajándékok. Ez nem valósulhatott volna meg az esemény szponzorai a Thomas Breitlin, a Vidrabag, a Mad Monkey és a Budapesti Evezős Egyesület nélkül.


A nevezés leadása már egyfajta bátorságot feltételez, de ha lehet a legtöbben szívesen elkerüljük a „kalapácsos embert” teljesítés során. Mint mindig most is a tervszerűség, a megfelelő táplálkozás és a mentális tartás volt a kulcs.

Belül ez közben mindig hosszú. Néha kilátástalannak tűnik és bosszantó. Van abban valami mágikus, hogy teljesítménytúrán mindig szembe szél van. 🙂
Viszont mindenki aki teljesíti, nem csak a pihenésért hálás amit megérdemelt. Hanem azért is mert olyasmit mutatott meg önmagának amire méltán lehet büszke.
Idén 27-en álltak oda, hogy csatlakozzanak a százasok klubjához vagy, hogy többszázasak legyenek! Gratulálunk mindenkinek!

Nagy Szabi az egyik főszervező:
„A szembe szél az utolsó 15 km-re érkezett meg ami az elmondásuk alapján rosszabb volt mint az előtte lévő 50 km. Az élmezőny aki persze végig titkolta de szó szerint presztízs csatát vívtak a ,hogy ki fogja megnyerni a versenyt. Majd 100 km után összesen 5 másodperc döntött Fodor Szabi és Mihalovics Márk között.
Ennek videóját a szervezők oldalán megtalálhatjátok. Itt lehet megjegyezni ,hogy a Pihelevics Csaba isup-pal tartotta az élmezőnnyel a tempót és 1 perc hátránnyal érkezett be az említett első 2 srác után. Sokan voltak első 100-ok. Akik mind arról számoltak be ,hogy a célban euforikus érzéssel értek be azért, mert képesek voltak megcsinálni a távot. A leggyorsabb nő Slekta Réka volt aki annyira elkészült a végére ,hogy a célban már csak feküdni tudott a deszkán vagy fél óráig.”

Aki nevez vagány!
Aki vagány és bátor az odaáll a rajthoz!
Aki bátor és odaáll a rajthoz, az készül testben és lélekben!
Aki készül az elhivatott!
Aki elhivatott az küzd és kitartó!
Aki kitartó és küzd az teljesít!
Aki teljesít mind győztes!

Remélem jövőre úgy alakul, hogy újra oda tudok állni én is! A hátszél legyen veletek 🙂

Köszönjük a képeket Suba-Bokodi Éván