I. Balaton bajnokság

Lelkes versenyrendezés, szél és küzdelem a Balatonon…

Balatonlellén rendezte meg a Balaton Beach Club az I. Balaton Sup Bajnokságot. Maga a club egészen új keletű, tagjai idén hívták életre azzal a céllal, hogy az aktív kikapcsolódást segítsék. Céljuk, hogy az embereknek ne csak a nyári strandolás 3 hónapja legyen a Balaton, hanem egész éves kikapcsolódási lehetőség.
A Balatonlellei part ehhez igazán jó terepet biztosít. Nekünk suposoknak mindig ad egy kis pluszt, ha derékig érő vízben próbálgatjuk magunkat a technikai számokban.

Rajtra várva! forrás: Mogyorósy Csaba/facebook


A verseny összes versenyszáma vízből indulással kezdődött. Ez izgalmassá tette a rajtot! 200 méteren az 1 bója kerülése pedig keménnyé!:) Szerencsére fújt a szél, ami nem csak a kedélyeket de a vizet is borzolta.:)
A 200 méteren kívül a hosszú távként megrendezett 3000 méter kevésbé volt látványos, az arcokat nézve viszont sokkal küzdősebb lett. Hála a szélnek kapott egy kis technikai nehézséget itt is a mezőny, mivel az ideális ívről gyorsan lefújta főleg az isupokat. Ha egy kicsit hosszabbak és nagyobbak lettek volna a hullámok egy kis downwind evezés is bekerülhetett volna a repertoárba. Így maradt a néha meg-meglökdöső hátszeles iram, ami kétség kívül kevésbé volt megerőltető, mint szembe szélben evezni odafelé.:)

Célban a közös munka után! Marcit idén váltott vízzel sem tudtuk megszorongatni! forrás: Kolb Tamás/facebook

A technikai versenyszám nagyon jóra sikeredett. Hála istennek a majdnem 40 induló döntő része már rendelkezik azzal a tudással, hogy verseny alakuljon ki! Én személy szerint rettenetesen élvezem az ilyen jellegű váll-vállnak feszülő „közelharcot”. 🙂 Mindig történik valami váratlan amire azonnal kell reagálni! Szerintem mindig ezek a sztorik azok amik megmaradnak…:)

A rajt utáni pillanat! A következő csoport felkészül:) Mogyorósy Csaba/facebook

A szervezők rendeztek még sup jógát amin sokan részt vettek. Hasonló közösségépítő formáció volt a supok összekötése egy drónfotó erejéig. A napot a családi „futam” zárta ahol minden mindegy volt, de ketten!:D

A harcos! Beöntötték a savat nála is rendesen:) forrás: Kolb Tamás/facebook

A kihirdetéskor nagyszerű nyárbúcsúztató versenynek ígérkezett az esemény, és annak is sikerült. Bár a rajtidőpontok, pályavonalak és a korosztályok körül volt némi anomália, mindenki azzal az érzéssel tért haza, hogy jó kis nyárbúcsúztató összeröffenés volt.
Szerintem a későbbiekben ez a verseny, amennyiben talpon tud maradni, meghatározó lehet a hazai sup naptárban.
A remek kondíciók találkoztak a lelkes és odaadó szervezői csapatmunkával. A club célja, hogy egy sup bázist alakítson ki a strandon, szerintem remek ötlet és remek lehetőség is egyben!

Mindenkinek köszönöm aki tiszteletét tette Balatonlellén, jövőre ugyanitt!

A hátszél legyen veletek! (na meg a sok ruha mert jön a dunai 10 kilométeres szezonzáró:))