Gla Gla Race

Hideg és teljesítmény az Annecy tavon

Idén is több százan (több mint 700-an!) vágtak neki az év első nagy eseményének Franciaországban. Az tókerülés nem csak a teljesítésről szól, több top versenyző is tiszteletét teszi a festői környezetben megrendezett viadalon. A három táv: 15, 6,5 és 3 kilométeres körökből áll. Ezen kívül technikai és Dragon futamokat is rendeznek. 700 résztvevővel az egyik legnagyobb versenynek számít már most a szezonban.

The GlaGla Race - GlaGla Race


Természetesen aki a dobogót célozza meg Európában a tél kellős közepén annak „evezésből” kell érkeznie. Így tett hazánk egyik top versenyzője Hasulyo Bruno is.
A résztvevők összetétele teljesen heterogén a helyi tütüs Dragon lányok sem hiányozhattak. A különböző méretű és típusú isup-októl a jelenlegi élvonalat prezentáló merev deszkákig számos márka képviselteti magát a viadalon. Itt debütált az új SIC XRS deszka is.

Glagla Race - Talloires-Montmin - Lake Annecy Tourist Office

A közvetítés évről-évre magasabb színvonalú. Több helyi SUP magazin élőben közvetített. A versenyt drónról és motorcsónakból közvetítették, de nem hiányozhatott a riporterállás sem .10:30-kor rajtolt el a mezőny.

Természetesen a rajtvonal mint olyan nem létezett, de a táv garantálja, hogy mindenki a helyére kerüljön a befutóra. A profi versenyzők számára a jó helyezkedés a vérükben van. A vezető kb. 15 fős boly gyorsan kialakult.
Bruno már az első negyed óra után az élre állt, hogy megtépje egy kicsit a mezőny bajuszát. Az első fordulónál már elszakadtak ketten a francia Clement-tel.
A bója forduló mindig remek alkalmat nyújt a duatlonra érkezőknek az úszáshoz.:) Téli ruházat ide-vagy oda 0 fokban úszni nem kellemes, pláne úgy, hogy van még hátra jó pár kilométer, mégis többen vállalkoztak rá.

35 perc után az állás: 1. Bruno Hasulyo2. Clement Colmas… 10 deszka üldözte Brunoékat -élükön a világbajnokkal- 3. Titou4. Fernando Serra5. Ludo Teulade6. Quique Hurtado7. Aarón Sánchez8. Norm Weber9. Oleksii Sidenko10. Donato Freens11. Tom Auber
Az üldözők sajnos elfelejtettek rendesen lemaradni, így lőtávolságon belül tartották Brunoékat ami izgalmas végjátékot ígért. Bruno nagyon keményen egyedül vállalta a távot, miközben az üldöző boly megosztotta a feladatot.
75 perc után a mezőny eleje összeért. A toppon 8 versenyző haladt tovább.
Ez nem zavarta meg klasszisunkat, így erőből megoldotta a távot, ellentmondást nem tűrve az utolsó bója után mintegy másfél deszka előnyét a célvonalig tartotta. Puyo az utolsó forduló során egyensúlyát vesztette és a nem túl meleg Annecy tóban megmártózva csúszott le a dobogóról. Második a végig Brunoval evező Clement Colmas lett míg a dobogó harmadik fokára Fernando Serra állhatott.

A győzelem után adott riportjában elmondta, hogy nagy öröm számára ez a győzelem ami édesanyja és egyben edzője születésnapi ajándéka. Először nyerte meg ezt a versenyt, de úgy érezte a 700 induló és az egész esemény képviseli azt amiről ez a sport igazán szól.

A supmagazin.hu tudomása szerint több magyar is rajthoz állt, amennyiben eredményeikről értesülünk cikkünket frissítjük.

Gratulálunk a teljesítőknek és Hasulyo Brunonak a győzelemhez!

A megjelenített képek forrása a glaglarace.com