Bemutatkozik a bicsurf.hu

Velencén a Tóparti kölcsönző évek óta nyújt lehetőséget a SUP szerelmesei számára, hogy evezzenek egy jót a tavon. A kölcsönző tulajdonosa Pregun Gyula mesél erről és a trendekről is…

Szia Gyula most akkor webshop vagy kölcsönző?

Sziasztok. Egy kicsit minden egyben.:) Eleinte kölcsönzőnek indult, régi szörfös ismeretségemet kiaknázva kezdtem kajakok és SUP deszkák bérbeadásával foglalkozni. Aztán egyre többen kerestek meg azzal, hogy hol tudnának olyan kajakot, deszkát venni amit az előbb béreltek. Így szép lassan belefolytam a forgalmazásba is.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Segíts egy kicsit… BIC, SIC, THAE. Most akkor melyik márka micsoda és honnan jött?

A BIC márka több évtizedes múltra tekint tekint vissza. A kezdetben szörfdeszkákat gyártó cég később elkezdett kajakokat majd SUP deszkákat is gyártani. Bár voltak komoly sportsikerei és a hobbi sporteszközöktől a versenyeszközökig széles spektrumban gyártott, a fő irányvonal mindig is a szabadtéri sport örömének és élményének átadása volt. A cég a közelmúltban egyesült a TAHE Outdoors céggel akiknek azonos a portfóliójuk. A közös célok segítettek összeboronálni a vállalati kultúrákat. A TAHE márkanéven futó termékek továbbra is a sport élményét kívánják nyújtani megfizethető áron nem csak versenyzőknek. A deszkák és kajakok Franciaországban készülnek.

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, természet és tó

Erre nagyon büszke a cég. Azzal, hogy felügyelni tudják a gyártást sokkal környezetbarátabb módon a helyi közösségeket támogatva tudnak működni Vannesban. Ez a tao, Sonic ,Tache deszkákat érinti. Sajnos mint mindenkinek nekünk is okoz fennakadásokat a járvány, de nem panaszkodunk. Most mindenkinek nehéz a SUP-tól eltekintve is sajnos.
A SIC és ha már ezt a márkát említjük az Oxbow a termékeik fitness és sport vonalát erősítik SUP vonalon.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Térjünk vissza a kölcsönzőre. Pár éve még csak egy kis helyre volt szükséged, most pedig hajótárolókat építesz, hogy elférj. Mi történt?

Magyarország vizes nemzet. Egy ismerősöm szerint nehéz olyan társaságba keveredni ahol nincs valaki aki ne lapátolt volna valamin vagy valamiben.:D
De kétségtelen, hogy a szabadidősportokon belül az evezés töretlenül felfutóban van, nem is beszélve a SUP térhódításáról. Az állva evezés lényegét talán úgy a legegyszerűbb megfogalmazni, hogy: Csak állj fel és evezz. Mert ez ilyen egyszerű!:)
Persze a helyes technika elsajátítása, vagy a lapát készség szintű használata ennél jóval bonyolultabb, de a kezdeti sikerélményt, azt, hogy szinte a vízen járhatunk egy stabil deszkával könnyen el lehet érni. A merev deszkák is erősen felfutóban vannak! Az emberek idővel elkezdik keresni az előrelépés lehetőségét. Így van ez a lapátokkal is, többen keresik a minőségi fél kiló környéki karbon lapátokat.

Lehet, hogy egy kép erről: természet

Én sosem adok ki bérbe úgy sporteszközt, hogy ne beszéljünk az alapokról, és ez hatványozottan igaz a SUP-ra. Gyakran látni olyat, hogy valaki kibérel egy deszkát, hozzá sem szólnak csak hagyják had menjen. Kiábrándító látni ahogy minden alap nélkül próbálkoznak aztán feladják és csak mint egy stégen ülnek rajta. Egy csöppet sem a bérlő a hibás, hiszen ő az új élményért jött. Nem tesz ez jót a sportnak sem…
Aztán ott van az is, hogy én hiszek a jobb minőségű sporteszközben. Van isup-unk is, de a merev deszkás evezés élménye meglátásom szerint azért egészen más. Az ember azt kapja a víztől amit ad neki.

Lehet, hogy egy kép erről: természet és vízfelület

Úgy hallom eléggé szíveden viseled azt, hogy aki nálad vásárol azt kapja amit keres ne csak azt ami van…

Számomra az elégedettség fontos. Van, hogy várni kell egy-egy kiszemelt deszkára 1-2 hetet, de törekszem arra, hogy széles legyen a paletta. Ha pedig valakinél csak tesztelés lesz a vásárlásból azzal sincs semmi baj. Már jobban képben van. Tudja mit keres, ez is előbbre visz.:)

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Miért éppen a Velecei -tó?

Itt lakom a közelben. A tó amúgy gyönyörű, ezer arca van. A nádas barangolástól a nyíltabb evezésig mindenki megtalálhatja amit keres, a szél pedig a nyílt vízfelület miatt még a profibbakat is meg tudja lepni.

Hol lehet téged elérni?

A facebook-on vagy a weboldalon megtalál aki keres, de Velencén a Tóparty kölcsönzőben is ott vagyok amint elkezdődik a szezon. A weboldalon érdemes időnként szétnézni a webshopban:)

https://bicsurf.hu/

https://www.facebook.com/panoramavizisportcenter

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Köszönöm a bemutatkozást!

A képek a bicsurf.hu tulajdonát képezik.