Bárki indulhat majd a SUP világkupán

Az alábbiakban az MKKSZ hírlevelét tesszük közzé, hogy gyertek ti is és éljük át újra a tavalyi Világbajnokság fantasztikus hangulatát! Az angol nyelvű Bulletin linkje a cikk végén található….

Bárki indulhat majd a SUP világkupán
Idén ismét itt az esély, hogy bárki kipróbálja magát egy nemzetközi SUP-versenyen. Június közepén a Lupa-tavon lesz az ICF SUP World Cup, amelyen a felfújható deszkások versenyszámába ezúttal is várjuk az amatőrök jelentkezését.
 A 2021-es balatonfüredi SUP-verseny a szakág első olyan világbajnoksága volt, amelyen bárki megmérethette magát. A felfújható deszkások nyílt versenyében közel 170-en álltak rajthoz, köztük profik, Balaton-átevezők és lelkes amatőrök is.


„A tavalyi világbajnokságot a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) minden idők legjobb SUP-eseményének nevezte, ami óriási megtiszteltetés számunka. – mondta Schmidt Gábor az Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke. – Úgy gondolom, sikerült növelnünk a szakág népszerűségét, aminek köszönhetően egyre többen állnak deszkára hazánk egyedülálló vízfelületein, és a világ számos más pontján is.“


Hogy ki, mennyit fejlődött a vb óta, idén nyáron kiderülhet. Június 17. és 19. között ICF SUP World Cup, azaz SUP világkupa helyszíne lesz a Lupa-tó, amelyre a szakág legnagyobb sztárjai mellett ezúttal is várjuk az amatőröket, hobbideszkásokat is.

„Ez egy újabb nagy lehetőség mindenki számára, hogy megtapasztalja, milyen egy igazi nemzetközi versenyen főszereplővé válni. – mondta Berényi Péter, az MKKSZ szervezési-és marketing igazgatója. – A felfújható deszkás kategóriába ezúttal is várjuk a hazai SUP-közösség népes táborát. Fontos, hogy ahogy a profik esetében, úgy ebben a számban is az ICF szabályai lesznek érvényben. A világbajnokságon már megtapasztaltuk, hogy a SUP-eseményeknek milyen fantasztikus hangulata van, emellett a Lupa-tó is varázslatos, úgyhogy nagy szeretettel várjuk a szurkolókat, barátokat, hozzátartozókat, sportkedvelőket is júniusban.”


Merev deszkán ezúttal is sprint, hosszútáv, valamint technikai versenyszámban szurkolhatnak a profiknak a kilátogatók. A mindenki számára elérhető felfújható deszkás kategória nevezéséről, annak feltételeiről és a világkupával kapcsolatos egyéb információkról hamarosan részletes tájékoztatást adunk.

Bulletin az ICF oldalán:

https://federations.canoeicf.com/sites/default/files/loopasup_supwcup_bulletin_budapesthungary.pdf