Az utolsó 2 hét nemzetközi és hazai eseményei.

Az elmúlt 2 hétben a kisebb hazai versenyeken kívül rendeztek egy Euro Tour futamot és ismét megméretethették magukat az ultrát kedvelők is…

A Prágai Paddle Fest komoly hagyományokkal rendelkező SUP versenynek számít a nemzetközi versenyek között. Nem volt ez másképpen idén sem. A regnáló SUP hosszútáv világbajnoka Michael Booth mellett, olyan versenyzők is rajthoz álltak mint Dani Hasulyo és számos osztrák és cseh kiválóság. A férfiak mezőnyében Danin kívül indult Hubik Attila, Chlebovics András, Dóri Balázs és Kövér Márton is.

Forrás: Euro Tour facebook oldala

Dani egy laza pancsolás után is fel tudott állni a dobogó második fokára. Marci egy ideig az élmezőnnyel ment végül TOP 10-esként 9. lett. Bivaly 26.,Andris28. Balázs pedig 29. lett a 37 fős mezőnyben.

Forrás: Euro Tour facebook oldala


Marci beszámolója szerint a mezőny eleje a gyors rajt után sem nyugodott meg. A fordulóknál érezhető, hogy ezek a srácok sokat versenyeznek együtt nagyon rutinosan kezelik a technikai kihívásokat. Jó felkészülési verseny volt nagy irammal végig a 9 kilométeren keresztül.
Bivaly szerint a rendezvény hozta azt amit ígért. Profi rendezés, jó hangulat és jó küzdés jellemezte a versenyt. Ha teheti, jövőre is a rajtvonalhoz áll.

Forrás: Euro Tour facebook oldalaA lányoknál Fiona Wyde diadalmaskodott spanyol és orosz kihívója előtt. Amatőr lányok között Nagy Szilvi lett dobogós! A versenyzőknek gratulálunk!

Forrás: Euro Tour facebook oldala

Ha már Euro Tour….

A Dániában szeptember 2.-3.-án rendezett versenyen is Booth volt a legjobb. Az inkább északiak részvételével megrendezett verseny eredményei a következők:

Top 10 Men:1. Michael Booth ?? Starboard2. Casper Steinfath ?? Naish3. Christian Andersen ?? Fanatic 4. Christopher Skovgaard ?? Starboard 5. Linus Karlsson ?? Kona 6. Noa Stender ??7. Peter Havn ?? Starboard8. Rasmus Westermann ?? 9. Johan Skarskog ?? 10. Magnus Lindstedt ?? Kona

Forrás: Euro Tour facebook oldala

Top 10 Women:1. Caroline Kuntzel ?? Naish2. Susanne Lier ?? Sunova3. Nicoline Elisavetha ?? One4. Maria Ostergaard ??5. Lisette Rosenbeck ??6. Maria Petersen ??7. Tenna Bryant ??8. Dorthe Nielsen ??9. Jeanet Gjedsted ??10. Karen Ranlov ??

Forrás: Euro Tour facebook oldala

Azért csak elférne a későbbiekben nálunk is egy Euro Tour futam… 🙂

100-as kihívás második alkalommal. Idén is megrendezték némi változtatással a Duna SUP Ultramaratont.

A résztvevőknek idén is a tavalyi útvonalat kellett teljesíteniük, annyi változtatással, hogy a táv végét az Újpesti öböl jelentette.

forrás: Duna SUP ultramaraton facebook oldala

A túrán idén két ultrafutó is rajthoz állt isup-jával és meglehetősen erős irammal mutatták meg a többieknek, hogy milyen is az amikor valaki „rááll” egy egyenletes iramra.:)

forrás: Duna SUP ultramaraton facebook oldala
forrás: Duna SUP ultramaraton facebook oldala

Idén Bertalan Csaba isup-pal nyerte az abszolút versenyt 9 óra 17 perces idővel. A második legjobb Fodor Szabolcs már merev deszkával egy Fanatic Falconnal abszolválta a távot.
Szabi elmondása szerint a táv rettentő hosszú volt, ami egyenesen arányos azzal a büszkeséggel amit a teljesítért érzett. Ezzel a versennyel megduplázta idei kilométerei számát ami számomra ismét bebizonyította, hogy egy ultra teljesítéséhez az akarat legalább annyira fontos mint a felkészülés. 😀 Azért aki teheti evezzen előtte rendesen. Gyanítom Szabi a kenus múltjából merített 🙂