Az utolsó 2 hét nemzetközi és hazai eseményei.

Az elmúlt 2 hétben a kisebb hazai versenyeken kívül rendeztek egy Euro Tour futamot és ismét megméretethették magukat az ultrát kedvelők is…

A Prágai Paddle Fest komoly hagyományokkal rendelkező SUP versenynek számít a nemzetközi versenyek között. Nem volt ez másképpen idén sem. A regnáló SUP hosszútáv világbajnoka Michael Booth mellett, olyan versenyzők is rajthoz álltak mint Dani Hasulyo és számos osztrák és cseh kiválóság. A férfiak mezőnyében Danin kívül indult Hubik Attila, Chlebovics András, Dóri Balázs és Kövér Márton is.

Forrás: Euro Tour facebook oldala

Dani egy laza pancsolás után is fel tudott állni a dobogó második fokára. Marci egy ideig az élmezőnnyel ment végül TOP 10-esként 9. lett. Bivaly 26.,Andris28. Balázs pedig 29. lett a 37 fős mezőnyben.

Forrás: Euro Tour facebook oldala


Marci beszámolója szerint a mezőny eleje a gyors rajt után sem nyugodott meg. A fordulóknál érezhető, hogy ezek a srácok sokat versenyeznek együtt nagyon rutinosan kezelik a technikai kihívásokat. Jó felkészülési verseny volt nagy irammal végig a 9 kilométeren keresztül.
Bivaly szerint a rendezvény hozta azt amit ígért. Profi rendezés, jó hangulat és jó küzdés jellemezte a versenyt. Ha teheti, jövőre is a rajtvonalhoz áll.

Forrás: Euro Tour facebook oldalaA lányoknál Fiona Wyde diadalmaskodott spanyol és orosz kihívója előtt. Amatőr lányok között Nagy Szilvi lett dobogós! A versenyzőknek gratulálunk!

Forrás: Euro Tour facebook oldala

Ha már Euro Tour….

A Dániában szeptember 2.-3.-án rendezett versenyen is Booth volt a legjobb. Az inkább északiak részvételével megrendezett verseny eredményei a következők:

Top 10 Men:1. Michael Booth 🇦🇺 Starboard2. Casper Steinfath 🇩🇰 Naish3. Christian Andersen 🇩🇰 Fanatic 4. Christopher Skovgaard 🇩🇰 Starboard 5. Linus Karlsson 🇸🇪 Kona 6. Noa Stender 🇩🇰7. Peter Havn 🇩🇰 Starboard8. Rasmus Westermann 🇸🇪 9. Johan Skarskog 🇸🇪 10. Magnus Lindstedt 🇸🇪 Kona

Forrás: Euro Tour facebook oldala

Top 10 Women:1. Caroline Kuntzel 🇩🇰 Naish2. Susanne Lier 🇩🇪 Sunova3. Nicoline Elisavetha 🇩🇰 One4. Maria Ostergaard 🇩🇰5. Lisette Rosenbeck 🇩🇰6. Maria Petersen 🇩🇰7. Tenna Bryant 🇩🇰8. Dorthe Nielsen 🇩🇰9. Jeanet Gjedsted 🇩🇰10. Karen Ranlov 🇩🇰

Forrás: Euro Tour facebook oldala

Azért csak elférne a későbbiekben nálunk is egy Euro Tour futam… 🙂

100-as kihívás második alkalommal. Idén is megrendezték némi változtatással a Duna SUP Ultramaratont.

A résztvevőknek idén is a tavalyi útvonalat kellett teljesíteniük, annyi változtatással, hogy a táv végét az Újpesti öböl jelentette.

forrás: Duna SUP ultramaraton facebook oldala

A túrán idén két ultrafutó is rajthoz állt isup-jával és meglehetősen erős irammal mutatták meg a többieknek, hogy milyen is az amikor valaki „rááll” egy egyenletes iramra.:)

forrás: Duna SUP ultramaraton facebook oldala
forrás: Duna SUP ultramaraton facebook oldala

Idén Bertalan Csaba isup-pal nyerte az abszolút versenyt 9 óra 17 perces idővel. A második legjobb Fodor Szabolcs már merev deszkával egy Fanatic Falconnal abszolválta a távot.
Szabi elmondása szerint a táv rettentő hosszú volt, ami egyenesen arányos azzal a büszkeséggel amit a teljesítért érzett. Ezzel a versennyel megduplázta idei kilométerei számát ami számomra ismét bebizonyította, hogy egy ultra teljesítéséhez az akarat legalább annyira fontos mint a felkészülés. 😀 Azért aki teheti evezzen előtte rendesen. Gyanítom Szabi a kenus múltjából merített 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük