A Sup Világbajnokság számokban

Egy kis érdekesség a Világbajnokság számairól….

1
Az első ICF által rendezett sup világbajnokságon az egyes szám meghatározó volt nemzetünk számára. 1 bronzéremmel büszkélkedhet Hasulyo Dániel amit a hosszútávú versenyen ért el. Ebben a futamban szorosan testvére Hasulyo Bruno mögött zárt, aki az egyetlen ezüstérmünket nyerte a versenyen. A nagy taktikai csatát hozó futamon a testvérpár sokáig pariban volt az aranyéremért és a világbajnoki címért. De ezen a napon Michael Booth az ausztrálok egyik top versenyzője verhetetlennek bizonyult. A testvérpár ezzel a remek teljesítménnyel igazolta, hogy nem véletlenül kell tartani tőlük a világ bármely pontján megrendezett sup versenyen!
1 aranyéremmel zártuk a világbajnokságot amit Horváth Noémi harcolt ki isup kategóriában. A fiatal magyar versenyzőnő evvel a versennyel debütált a nemzetközi sup világban. Soha rosszabbat!:)
Elsőkből továbbra sem volt hiány! Első alkalommal ízlelhette meg a tengeri versenyzést Kövér Márton örökös bajnok kenusunk is…..

forrás: mkksz.hu

4.
három 4. hellyel is büszkélkedhetünk! Virág Endre az 50+ technikai számában Hasulyo Dániel pedig az open kategóriában lett negyedik. Valamint az isup kategóriában Kövér Marci végzett az érmes helyek utáni elsőn! A rövidebb és a technikai számokban nüanszok döntenek helyezésekről, bár a felkészülésbe fektetett energiát nem sikerült éremre váltani idén ezekben a számokban a helyezések reménykeltőek a jövőre nézve:)

forrás: mkksz.hu

9.
Az éremtáblázaton a magyar csapat a 9. helyen végzett. A versenyen 18 ország nyert érmet. A legsikeresebb nemzet a Japán lett. Őket követte Ausztrália és Kína. Olyan nemzeteket sikerült magunk mögé utasítani mint Új-zéland és Oroszország. További érdekesség, hogy rajtunk kívül csak egy olyan nemzet tudott érmet nyerni amelynek nincs sem tenger sem óceánpartja. Ők a csehek akik 15. helyen zártak egy bronzéremmel….

forrás: canoeicf.com

26.
Versenyszámban hirdettek győztest a versenyen. Ezek a hosszútávú,sprint és technikai futamok,isup futamok voltak 4 korcsoportban…

forrás: canoeicf.com

41.
41 országból érkeztek a nevezések a világ minden tájáról, ez idén több mint 200 versenyzőt jelentett. Ez több mint jó kezdet az ICF számára. Gyanítom, hogy az első európai versenyen ez a szám, mármint az indulóké magasabb lesz. A sportág több szegmense is rendívül népszerű, amennyiben egy letisztult szabályrendszer mentén kiszámítható versenyrendszer alakul ki az vonzani fogja a versenyezni vágyókat….

forrás: canoeicf.com

Az idei Világbajnokság a szárnybontogatásról szólt nekünk magyaroknak és az ICF-nek egyaránt. Gratulálunk minden versenyzőnek és köszönjük, hogy a közvetítések elé csalva szurkolhattunk! Várjuk a folytatást!:)