A RED összegyűjtötte 5 pontban, hogy miért érdemes drágább és jobb minőségű deszkát venni…

Azon, hogy melyik deszka milyen minőséget és ár-érték arányt képvisel azt gondolom teljesen felesleges vitatkozni. Már csak azért is mert ez gyakran emocionális húrokat is penget, szóval maga a cikk szerintem márkától függetlenül is megállja a helyét!


Úgy gondolom a cikk színesítéséhez csak RED képeket illik használni, mert azért mégiscsak ők írták az eredeti verziót:) Néhol változtatok a mondatösszetételen a jobb érthetőség kedvéért. Szóval lássuk!!

  1. Gyártás technológia

    Ez alapvetően a jó deszka egyik legfontosabb ismérve! A jó minőség a jó tervezéssel karöltve a legjobb alap! A cikk szerint : A piac alsó végén lévő táblák többsége egy- vagy kétrétegű „dropstitch” -et használ, ami azt jelenti, hogy a tábla felső és alsó héját alkotó anyag hogyan kapcsolódik a szálakhoz, ami a tábla alakját és szerkezetét adja . Noha könnyű és könnyen kezelhető, az egyrétegű dropstitch konstrukció gyenge, nagyon kis merevségű deszkát eredményez, amelyet nem lehet nagyobb nyomásra felfújni. A kétrétegű dropstitch tartósabb és merevebb, de hátránya, hogy sokkal nehezebb, nehezebben feltekerhető, ha leeresztett és hajlamos a „kozmetikai foltokra”.(fogalmam sincs milyen kozmetikai foltokra gondol!-a szerk.)

Ezzel szemben egy olyan konstrukció, mint az MSL , amelyet a Red Paddle Co fejlesztett ki, egyesíti a szupererősített dropstitch magot egy strapabíró polimer réteggel és hőkezelt varratokkal, amelyek erősebb, merevebb, legfeljebb 2 kg-mal könnyebb táblát eredményeznek. A kivitelezés mellett az olyan újítások is, mint a Rocker merevítő rendszer és a Tec Air Process  , páratlan merevséget és teljesítményt nyújtanak. Emellett hihetetlenül erős, nem sok felfújható deszkával lehetne 22 tonnás kotrógéppel tesztelni úgy, hogy a deszka túléli! (Ez ugye a hivatalos marketingje, jól csengő saját „terminus technicus”-szal:) de tény, hogy amiken én álltam tényleg jók voltak. Na és a kotrógépes videó is igen meggyőző!-szerk.)

Lezúziusz bukóban:D

2. Tartósság

Ügyes marketing érzékkel ez a pont a mindent is elpusztító gépes video után került, de tény, hogy állják a „sarat”. A márkától elrugaszkodva ezt a legtöbb minőségi terméktől elvárjuk, miért lenne a sup deszkánk kivétel. Persze a használat „szabályait” mindig illik betartani a hosszútávú használhatóság elérésért. A cikk szerint nyilván nem szeretnénk, ha a vásárolt deszkánk 1-2 év után elkezdene szétesni, deformálódni. Hatványozottan igaz ez egy isup-ra ami csak kis mértékben javítható, míg egy hard boardot gyakorlatilag akkor is meg lehet csinálni, ha félig leszakad az orra, mondjuk egy dunai „kígyóaligátorcápa” harapása után!:D (Igazából ilyen nincs is! Én is tudom! Az egész orra leszakad nem csak a fele:D)
Node visszatérve a cikkhez ez valóban így van! Gyakran csak az új vásárlás lehet ilyenkor a megoldás. Erre van egy elmés mondásuk is:  „Vásároljon olcsón, vegyen kétszer!”.

miért-piros-tartósság.jpg

3. Elértéktelenedés

Ezzel sem lehet sokat vitatkozni! Egy a piac vagy a minőség miatt gyengébb márka terméke kevésbé tartja az értékét! Így nehezebb eladni is bár erre mi magyarok tudunk egy idevágó közmondást miszerint: „Amíg szar van addig veréb is!” és ha őszinték akarunk lenni mi azért értünk ehhez!:D

Boards_10-6-Ride_Gallery_Yacht-Pumping.jpg
Most még mosolyog, ilyenkor még én is szoktam aztán ahogy nő a PSI csökken ám az élvezet!:) Mondjuk egy jachton a tengeren még nem próbáltam…ott lehet én is csak vigyorognék!:D

4. Sokoldalúság hiánya

Ez tényleg valós probléma tud lenni! Sokszor kérdezik milyen deszkát vegyenek amire én azonnal visszakérdezek, hogy mire, hányszor és hol akarja használni, de azért vannak méretek és olyan minőség amivel tényleg sok mindent lehet jó érzéssel csinálni! És ez vonatkozik a deszkákra is! :D:D Ezt a RED szerintem nagyon érzi!
A cikk szerint egy gyengébb minőségű deszka ami elveszti a síkvíz adta biztonságot, egyszerűen kevésbé használhatóvá válik. Ehhez még tenger sem kell, elég egy hullámos Duna vagy Balaton. Amikor te stabilan állsz, de a deszka nyeklik -nyaklik az bizony erősen csökkenti az élvezeti értéket! Higgyétek el aki csak „kacsa nézegetős” evezésre is veszi a deszkát, 1-2 év és nagyon kíváncsian veti bele magát az újabbnál-újabb kihívásokba!

táblák-8-10-ostor-galéria-alsó-fordulat.jpg
Na ilyen pont nincs idehaza:D

5. Alacsony minőségű kiegészítők

Itt elég széles a lista! Kezdve a nehéz és puha tollú lapátoktól a széteső táskán át a sziszegő pumpáig. Sokan elhanyagolják ezek fontosságát, pedig legalább annyira meghatározzák az élményt mint maga a deszka. A szétszakadó „csöves” szarul néz ki. Nyilván itt is mindenkinek más az ingerszintje, és meg lehet azokat mókolni a nagyi varrókészletével, de hogy ezt nem széles mosollyal és boldogan teszi bárki is azt garantálom. A lapát nálam nagyon egyenértékű a deszkával! Alapból gyanakvással állok az „All in one bag” szettekhez, de vannak használható darabok is! Sokszor egy-egy műanyag lapát is jobb mint egy „carbon” ami vállalhatatlan minőségű.

kiegészítők-titán-galéria-szivattyú és doboz.jpg
A RED Titánja:)

Az eredeti bejegyzést az alábbi linkre kattintva tudjátok megnyitni! Köszönjük a RED Paddle and Co. bejegyzését! Minden kép a RED Paddle and Co. tulajdona melyek forrása : https://redpaddleco.com/

https://redpaddleco.com/en-gb/sup-life/5-reasons-why-cheap-inflatable-paddle-boards-arent-worth-the-money/?fbclid=IwAR3WaA88TVj4cwTjk9aU8ZJtAIxFEhEwLgPqPVd5KIx0c_FiL2UPl4ILM2A

A hátszél legyen veletek!