2023 a Starboard-nál

Kezdődik az év és a Starboard ismét erős felhozatallal vág neki a szezonnak az ICF világbajnokságon domináns All Stars modellfrissítésén kívül egy újabb család az Expedition is bemutatkozik.

A Starboard kibővítette Sprint kínálatát 2 új, szélesebb modellel, amelyek nagyobb stabilitást és crossover képességet biztosítanak a hosszú távú túrákhoz. A 14’0″ x 27,5″ Sprint Expedition 110 kg-ig terjedő versenyzők számára készült, akik szilárd stabilitásra és nagy sebességre vágynak. A 14’0″ x 29,5″ Sprint Expedition 120 kg-ig terjedő SUP-osok számára készült, akik ultrastabilitást keresnek a hosszú távú kalandokhoz.

Széles fedélzet, tömegével cipelhetjük magunkkal a gyíkhúst és a májkrémes konzervet.:)


Mindkét új méretben az „állóhely előtt” egy süllyesztett táskatároló található kötözőkkel, hogy felszereléseket szállíthassanak az ultratávú versenyekhez és a hosszú túrákhoz. Az új Sprint Expedition dizájn mögött Bruce Kirkby evezős felfedező áll, na és persze a Starboard csapata.

Az ember ránéz a képre és…. :Hééé! Én is ott akarok lenni egy ilyen boarddal! 🙂


Lassan idehaza is beleöregszünk a sportágunkba így nem csak a minél vékonyabb deszkákat szeretjük hanem felfedezzük a funkcionalitást is.

Széles stabil valóban a felfedező és teljesítménytúrákra született.

All Star- mindenre is

Részrehajlóak vagyunk. Dani nélkül nincs Starboard-os cikk

A cég szerint a belépő szintű versenyzőktől az elit versenyzőkig az All Star a világ legsokoldalúbb és legfelhasználóbarátabb versenydeszkája, minden súlyú és képzettségi szinthez megfelelő deszkamérettel és ezt alátámasztják a versenyeredmények is. És valóban! Az All Star kialakítása és kezelhetősége nem lehet akadálya egy jó eredménynek.


A 2023-as Starboard All Star paddle board 3 aranyérmet nyert a tavalyi ICF SUP világbajnokságon a lengyelországi Gdyniában. Az All Star 2 egymást követő évben elnyerte a SUPConnect „Legjobb versenytábla” díját is!

Miben változott a forma? A 2023-as kialakítás keskenyebb orr- és farokvonallal rendelkezik, hogy gyorsabb gyorsulást, nagyobb végsebességet és nagyobb hatékonyságot biztosítson. A legszárazabb és leghatékonyabb központi vízelvezető rendszerünk 50%-kal növeli a vízelvezetés sebességét, miközben 50%-kal csökkenti a súlyt (itt gondolom a rra gondol, hogy a bennrekedt víz súlyához képest, azt azért nem hiszem, hogy 6 kilogramm alatt lenne a deszka súlya). A magasabb oldalfalak növelik a másodlagos stabilitást , miközben megakadályozzák a víz bejutását szélben.

Az élelmesebbek láthatták, hogy a szponzorált top versenyzők idén már ezzel a típussal versenyeztek. Az alsó kiömlővel megjelenést már régóta vártam, mert ez egy remek konstrukció. Szerintem átveszik a jövőben más márkák is. A Starboard ezzel nem újított, hiszen már évek óta lehet ilyen megoldással találkozni, de kétség kívül igyekeznek mindent belerakni a termékbe amitől jobb lehet. Amiről nem esett szó, pedig szerintem ez új a típusnál az az orr alakja a vízvonal alatt. Nekem olybá tűnik, hogy az alsó él nagyobb lekerekítést kapott, de ahoz, hogy ezt ki merjem jelenteni meggyőződésből egymás mellé kellene tenni kettőt. Na majd nyáron a SUPshop-ot zargatom egy próbáért. Merthogy ahogy eddig is idén is ők a hivatalos magyarországi forgalmazók.

2023
2020

Sprint-a klasszikus

A Sprint kétségtelenül a leggyorsabb és leghatékonyabb versenydeszkája a márkának síkvízi versenyekhez és ultrahosszú távokhoz. Miben változott 2023-ban? Az új, vastagabb orr, a sprint is megkapta az alsó kiömlőt a fentebb taglalt előnyökért.

Magas orr, mint egy kenu. A tavalyi világbajnok idén már gyári versenyzőként állt rajthoz.


A lekerekített és magasított oldalfalnak köszönhetően egyenletesebb haladást biztosít enyhén hullámos vízben. Ami nekem nagyon szemet szúrt az a teljes csúszásmentes deckpad. Végre megadja a használójának azt a szabadságot, hogy csúszásmentesen pakolgassa a lábait.

Hölgy vásárlóknak a szabadság érzetét keltő biodíszlet nem szériafelszereltség idehaza 🙂
Csúszásmentes deck, két kiömlő és az opcionális fogantyú pozíció.
Az éles orrkialakítást ellensúlyozására némiképp szélesedett a deszka hátsó része.

Az áruk itthon még nem ismert, de érdeklődjetek bátran az alábbi elérhetőségen :

https://supshop.hu/

Remélem sikerül majd hozzájutnom egyik-másik darabhoz egy hosszabb teszt erejéig. Ha igen majd jól megírom:)

A blogban szereplő képek a Starboard hivatalos oldaláról lettek letöltve, és a Starboard tulajdonát képezik.

Jó felkészülést, a hátszél legyen veletek!

M.K.