Vadon SUP-on! Bemutatkozik a Bovec SUP!

Festői környezet és sebes-zúgós kihívások! Mindezt jókedvvel a határ túloldalán Bovecban, magyar túravezetéssel!….

Mi a cég profilja? Mivel foglalkoztok?

Cégünk Szlovéniában, Bovecben szervez síkvízi és vadvízi SUP túrákat. Bovec egy magyarok által is jól ismert alpesi üdülőfalu, a Triglav nemzeti parkban. A völgyben számos outdoor sport lehetőség van mint: rafting, vadvízi kajak, kanyoning, zip-line stb. A Bovec-SUP elsőként kezdte el SUP túrák szervezését a Bovec közeli tavakon, a Soca kevésbé ismert síkvízi és az ismertebb vadvízi szakaszain. Cégünk fő profilja amellett, hogy csodás környezetben evezzünk az, hogy túráink során minden résztvevő elsajátítsa a helyes evezéstechnikát. Ebben segít, hogy sikerült megcsinálnom az ASF (Austrian Sup Federation) és az ISA SUP oktatói vizsgáját (utóbbinál még várok a regisztrációra).

Adrenalin fröccs és rodeó!
forrás: https://www.facebook.com/bovecsup

Bovec egy szlovéniai kisváros a Júliai-Alpokban, közvetlenül az olasz határ mellett, és mintegy 30 km-re az osztrák határtól, az azonos nevű község központja. Bovec 446 méter magasan fekszik az Isonzó felső folyásánál egy kisebb szurdokvölgyben a Kanin és a Kranjska Gora magaslatok lábánál. A lakosság száma 1600 fő. (szerk)

forrás: https://www.facebook.com/bovecsup

Honnan indultatok? Hol tartotok most?

A Bovec-SUP ötlete 2019 őszén fogant meg, és 2020 tavaszán született meg (tökéletes időzítés :D). Az elmúlt 9 évben minden nyarat Bovecben töltöttem ahol rafting túravezetőként, és vadvízi kajak oktatóként dolgoztam több magyar és helyi cégnél. Pár évvel ezelőtt álltam először SUP deszkán (egyből vadvízen), és miután elmélyedtem a sportban, úgy láttam, hogy ez a program még hiányzik Bovecből. A 2020-as első év jól sikerült élményt szereznünk a vendégeinknek, fenntartani a magunknak felállítot minőségi elvárásokat, és olyan kapcsolatot kialakítani a vendégeinkkel, hogy barátként köszöntünk el egymástól a túra végén. Ez az ami a legtöbbet jelenti nekünk.

Eligazítás és oktatás nélkül nincs túra! 😀
forrás: https://www.facebook.com/bovecsup

Jelenleg a „téli alapozás” időszakában vagyunk, ahol azon türjük a fejünket, hogy hogyan tudnánk még jobban csinálni, és megfelelően előkészülni a következő nyárra. Emellett bővítjük a felszerelés tárunk, hogy még több mosolygós embert láthassunk a túráinkon.

Mik azok a szakaszok amiken át kellett esnetek ahhoz, hogy most itt tartsatok?

Első körben bíznunk kellett az ötletünk létjogosultságában, ami nem volt könnyű egy már eléggé telített outdoor piacon, nem is beszélve a COVID miatti visszaesésről a turizmusban. 

forrás: https://www.facebook.com/bovecsup

Mit gondolsz mi a legnagyobb nehézsége a túráztatásnak?

A hajókötés, és a neoprén ruhák mosása a túra végén, minden más része ajándék! 😀

Azt gondolom, hogy aki túráztatással foglalkozik tudnia kell, hogy nem lehet rossz napunk. Minden vendéget ugyan azzal a pozitivitással, és lelkesedéssel kell fogadnunk, mindegy hogy éppen jó napunk van-e vagy épp bal lábbal keltünk fel.

A jó hangulat garantált!
forrás: https://www.facebook.com/bovecsup

A túráitok egyre több elemmel bővülnek, mi segíti a folyamatos megújulást?

Számomra sokat segítenek a különböző tanfolyamok, hogy a nemzetközileg elfogadott oktatási metódusok alapján taníthassak, és kiváló oktatók trükkjeit leshessem el. Tavaly ősszel részt vettem egy Peter Bartl által szervezett ASF/ISA kurzuson ahol rengeteget tanultam tőle a síkvízi és vadvízi edzésmódszereiről, és oktatási módszereiről. Imádtam a kurzus minden percét.

Emellett szeretek minden túrán kipróbálni valami új trükköt, ötletet és megvizsgálni, hogy a vendégeknek ez mennyire jött be.

Itt az ember, hol a deszka!?:D:D
forrás: https://www.facebook.com/bovecsup

A 2020 igazi kihívás volt sajnos mindenkinek, nektek sikerült talpon maradni. Mik a jövőbeni tervek?

Az elején azt mondogattam magamnak, hogy ha ezt az évet túléljük, akkor jöhet bármi, hát ezután jöjjön. J Sokat segített, hogy nem támasztottunk magunk elé komolyabb elvárásokat azzal kapcsolatban, hogy hány embert szeretnénk elvinni túrázni. A fontos az volt, hogy aki egyszer eljön, az jöjjön is vissza.

A jövőben tovább szeretnénk bővíteni a felszerelés parkunk, jelenleg csak Starboard deszkákkal és lapátokkal dolgozunk, ezt a jovőben is tartanánk.

Csendélet és világbéke!
forrás: https://www.facebook.com/bovecsup

Személyes szenvedélyemet, a vadvízi SUP ot szeretnénk még jobban elterjeszteni, többnapos oktatásokat, tanfolyamokat szervezni különböző országokban, folyókon. Szeretnék mentéstechnikai képzéseket szervezni mind síkvízi mind vadvizi SUP túrázóknak.  

A mesébe illő táj kifejezés itt nem túlzás!
forrás: https://www.facebook.com/bovecsup

Köszönjük ezt az igazán csodálatos helyszín bemutatását! Akinek felkeltette az érdeklődését a Bovec SUP túrák az az alábbi linkre kattintva érheti el a facebook oldalukat! Érdemes felkeresni! Az oldalukon van egy hangulatos promo video is!

https://www.facebook.com/bovecsup

A hátszél (és a bátorság) legyen veletek! 🙂