Thomas Breitling-Lake Tour 1.0

A múlt hétvégén megrendezésre került a rossz időjárási körülmények miatt elhalasztott túr. A nagy szél tartogatott azért meglepetéseket.

Április 24.-én ismét a balatonakarattyai Bercsényi strand adott otthont a Balaton első nagyobb csapatot felvonultató SUP-os eseményének. A rendezvény tavaly is az első dzsembori érzését adta sokunknak, hiszen a téli felkészülés után megedzett erővel és akarattal először eveztünk együtt.

Van aki elmaradhatatlan része az összes eseménynek. 🙂

A pálya kialakítása az utolsó percig zajlott, a rendezők az erősödő szélre való tekintettel 1 órával előrébb hozták a tervezett rajt időpontját. Az eredetileg tervezett jelen esetben oda-vissza oldalhullámos pályát úgy alakították át, hogy egyrészről szembe és hátszeles legyen másrészről rövidebbre is vették a tervezettnél 3 illetve 4 kilométerrel.

Vékony deszka, nagy kihívás:) Az ifik is küzdöttek keményen.

Számos korcsoportot hirdettek idén a tavalyi évvel ellentétben. Az ifi mezőny legjobbjai is képviselték egyesületeiket, hiszen többek számára ez az éves felkészülés részét képezte, jó edzést kínált a hullámos Balaton.

A rajt a már megszokott neee evezz-neee evezz RAJT! stílusában zajlott amit a mezőny az évek során már teljesen magáénak tudhat. 🙂 Az erősödő szembe szél a riderek állóképességét és izomerejét kezdte ki, hogy aztán a forduló után az idehaza szinte ismeretlen Downwind technikai tudását domborítsa ki mindenki.

A rajt pillanata, nyugodt Balaton, helyezkedő SUP csapat.


A merev deszkásoknak még egy plusz kis kört kellett menniük aminek a nehézségét a két irányból jövő hullámos víz adta. Tudniillik a betonfalnak van egy olyan rossz tulajdonsága, hogy visszaveri a hullámokat. Eredetileg 2 kör volt tervezve, de az időjárás miatt a szervezők jobbnak látták a további rövidítést.

Kihívások az erősödő szélben, a 4 srác nagyot harcolt a dobogóért:D

A parti beszélgetések során úgy éreztem mindenki egy olyan élménnyel megy haza, ami a SUP-os életérzés egyik velejárója mégis igen ritka idehaza. Sokakat tett próbára a hullámos vízen evezés ami technikailag az egyik legnagyobb kihívás. Remélem ezeket a tapasztalatokat mindenki be tudja építeni a saját fejlődésébe, és ha hasonló kihívásokkal találja szembe magát, már magabiztosabban tud döntéseket hozni, esetleg élvezni a természet kihívásait.

Az utolsó érkező, neki kaland volt de szerintem élvezte:)

Teljes eredménylista:

Találkozzunk minél előbb! A hátszél legyen veletek!

Nem volt meleg, de erre mindenki készült.

A képek a SUP the Lifestyle és a SUP Race Hungary SE (mint rendezők) tulajdona.