The Lake Rocks Festival 2023

Fantasztikus rendezés, fesztivál hangulat és top versenyzők mindez egy hétvégén…

Május 18.-21-ig rendezték meg a SUP Alps Trophy versenysorozat nyitóeseményeként a fesztivált. De mitől is fesztívál egy 9000 euro összdíjazású esemény? Például attól, hogy a rendezők komoly hangsúlyt fektettek az amatőr SUP futamokra. Csütörtökön a városban egy isup futamot rendeztek majd pénteken egy XXXL Race-t és családi napot. A szombati hosszútávú verseny után egy 2 kilométeres FUN futam várt az indulókra. Ezekkel a tényleg jó hangulatú futamokkal élményt adtak azoknak is akiknek nem minden álmuk, hogy másfél órán keresztül küzdjenek a helyezésekért a hosszú távú versenyen vagy technikailag esetleg sok nekik a beach startos rövid szám.

Nem mellékesen ehhez egy fantasztikus díszlet a hegyekkel körülvett festői tó. Óriási húzás az is, hogy 3 helyszínen folytak a küzdelmek, ez a megszokott versenyekhez képest egy teljesen eltérő perspektíva és szerintem működik is.

Jó a versenyzőknek, jó a versenynek és természetesen jó a helyi turizmusnak is. Ilyen egy igazi Win-Win helyzet.:)

Azzal, hogy a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) is beállt az esemény mögé hirtelen nagyobb presztizsű mágnesként vonzotta a nemzetközi élvonal top versenyzőit. A 19 országból érkezett versenyzők formájára és teljesítményére nem lehetett panasz. A hosszú távot Hasulyo Brúnó 6 perc alatti kilométerekkel teljesítette még úgy is, hogy szeles volt az idő.

A technikai szám döntőjét pedig érdemes megnézni felvételről, mert ezzel a sebességgel közlekedni a bóják között nem mindennapi.

320 nevező állt rajthoz a szeles borús idő ellenére is, a mezőnyben több mint 30 magyar indulóval képviseltük a hazai SUP-osokat. Az eredmények sem maradtak el. Az XXL Race-t, az isup futam női versenyét, a hosszú távú férfi versenyt is magyar nyerte. További dobogós helyeknek örülhettünk a férfi isup és a masters hosszú távú és technikai versenyén is.

Az open női mezőny is nagyon erős volt. Így szerintem remek eredménynek számít Slekta Réka, Kocsis Csillag és Nagy-Rasztotzky Eszter top 10-es helyezése. Csillag még bőven U18-as éppen úgy mint Szabó Zénó aki csak a cél előtti borulása miatt lett 20. Előtte a 15 helyen állt,l a „mindent egy lapra finish” azért ,hogy megelőzze ukrán korosztályos vetélytársát most nem jött be.


Édesapja az 50-es korosztály hazai titánja pedig éppenhogy kicsúszott a top 20-ból. Fantasztikusat ment ő is, neki az első bójával akadt kellemetlen összetűzése, de küzdött végig.:)

Összességében egy fantasztikus rendezés, küzdelem és remek hangulat lengte át az egész versenyt. Rudy van Haven és a rendezőcsapat kitett magáért.

Már most beírtam a naptárba: 2024 május 12! Ott a helyem, gyertek el ti is:)

Az esemény hivatalos weboldala

https://www.paddelstadt.at/festival/

A képek a The Lake Rocks tulajdonát képezik.