TAHE BEACH WING AIRSUP 11’0 teszt amikor az egyszerű tényleg nagyszerű

Huzamosabb teszt alá vetettük a TAHE BEACH WING isup-ját. Lássuk mire jutottunk vele.

Körülbelül két hónapja nyúzza a család a felfújható 11′.0 Winget. Ha az ember fia kedveli a nyílt vizet, és a család többi tagja is szívesen evez egy kört, akkor mindig jól jön egy isup. Az sem mellékes, hogy egy isup a sekély vízben a gyerekek számára igazi úszó játszótérré változik pillanatokon belül. Szinte mindegy, hogy úszó ugróstégként vagy ügyességi kalózhajóként funkcionál, a szórakozás garantált. 😀
A TAHE márka belépő deszkája mind küllemben mind pedig minőségben illeszkedik nagyobb tesóihoz. Kinézetre szolid, használatra praktikus. A 305 literes űrtartalom pedig sokak számára hozza a siklás élményét még a 100 kilogrammos határ közelében is.

Stabilitás, merevség:

A deszka méreteiből adódóan a a deszka a stabilabbak közé tartozik. A 32-es szélesség gondosan küszöböli ki a kisebb oldal irányú botlásainkat. Természetesen süllyesztett fedélzetről nem beszélhetünk egy isup-nál a 6′ magassága (15cm) mellett a rider súlya fogja meghatározni a vízszinttől számított magasságot. 80 pluszosként én stabilnak éreztem. A formájából adódóan némileg labilisabb mint azok a 32-esek amiken eddig álltam ellenben határozottan haladós, de erről majd lentebb.
A merevsége igazodik a tőle elvárhatóhoz, ha egy helyben ugrálunk rajta némiképp hullámzik de egyenletes evezés és iramevezés során síkvízen teszi a dolgát, nem lötyög, szépen hagyja, hogy dolgozzunk rajta.

10/9

forrás: tahesport.com

Menettulajdonságok:

Amikor kicsomagoltam és hadrendbe állítottam valami olyasmit vártam tőle mint ami a kategóriájában szokványos. Széles, stabil, lomha, hiszen ezt ígérik a dobozon lévő számok. Ezzel ellentétben haladós! kifejezetten jót tett neki az agilisabb orr kialakítás és az, hogy a deszka orra, ha nem is úgy mint egy verseny sup-é de bele van kényszerítve a vízbe és megvezeti szépen a deszkát. Tehát nem tolja a vizet mint ahogy azt sok más deszkánál érezhetjük. A nagyobb fél-egy méteres hullámoknál azért gyorsan veszít a lendületéből ellenben nem forog a hullám tetején, könnyebben lehet megmaradni rajta.
Mivel könnyű ezért viszonylag gyorsan lehet vele fordulni ha valaki rutinosabb. Bár EVA lábtámasz nincs a végén ami miatt trükkösebb, de ha kiemeljük az orrát gyorsan fordul.

10/10

forrás: tahesport.com

Komfort:

A deszka strapabíró csúszásmentes paddal rendelkezik. A gyártó amúgy sem preferálja a csillag alakú hab jellegű megoldásokat amit jól is tesz szerintem, mert az idővel sérül. Ezt amúgy is könnyebb tisztítani. Fogantyúból egy helyett egyből hármat kapott. A szokásos középsőn kívül a deszka két végén is van egy-egy, mindegyik neoprén a jobb és kényelmesebb fogás érdekében.
A Fint szabvány US finbox fogadja így ez az alkatrész könnyen cserélhető és megbízhatóan működik.
A csomagrögzítés a kategóriájában természetesen alap felszereltségnek számít, mint ahogy a helyhez rögzítést szolgáló o-gyűrű is.

10/9

Technológia:

1- Deck Pad. 
/ 2 & 3- Belső és külső PVC réteg megerősítés a sín mentén.
4- Egyrétegű PVC. 
/ 5 és 8- PVC húr tapasz.
6- Nagy sűrűségű Dropstitch 4 ”75 vagy 6” vastagságú. 
/ 7- Alsó húr.

Ez a gyakorlatban annyiban volt érezhető az elmúlt időszakban, hogy egyrészt könnyű másrészt ez alatt az időszak alatt a deszka nem csavarodott vagy deformálódott. Szépen tartja az íveit mindenféle hullám vagy pukli nélkül.

Műszaki adatok

 • Modell Strand
 • Hossz: 335 cm 11’0 „
 • Szélesség: 81 cm / 32,0 „
 • Hangerő: 305 L
 • Vastagság: 6 „/ 15 cm
 • Súly: 10,5 kg
 • Max terhelhetőség: 100 kg
 • Fogantyú típusa: Neoprén
 • Felfújható üzemi nyomás: 15 PSI
 • A Finbox típusa: US Box
 • Fin típusa: Touring 9 „
 • Terméktípus: Felfújható SUP deszka
 • Technológia SUP AIR

10/8

Minőség, összeszerelés:

Eddig semmilyen minőségi problémával nem találkoztam. Szépen becsomagolva érkezik. A csomagban kapott lapát viszont túlmutat több konkurens márkán ebben a szegmensben. Az összerakott lapát nem nyeklik-nyaklik nincs az embernek olyan érzése, hogy egy erősebb húzás során eltörik. A beállításnál nem tudjuk elcsavarni a mankót a tollhoz képest ami rendszeres kezdő hiba. Ebből adódóan evezés közben sem tekeredik, a nyél kellően merev.
Külön szót érdemel a hátizsák minősége. Személy szerint szeretem, ha a tároló hátizsák egyrészről alaktartó, másrészről nem sajnáltak a varrásánál még 2 méter cérnát. Ebben az esetben mindkét kritériumnak megfelel nálam a THAE backpack. Jóval magasabb árkategóriában találunk ergonomikusabb zsákot is, de ezt is a „használhatóbb” kategóriába sorolnám. A Leash viselete kényelmes, nem zavaró. A pumpa teszi a dolgát, nem egy erőgép, de folyamatosan mutatja az értéket és pár perc alatt elérhető a 15 PSI. A pumpa az illesztéseknél nem sziszeg.

10/9

forrás: tahesport.com

Kiegészítők:

A kiegészítők terén ez a csomag is az „all in one” kategóriába tartozik. A deszka mellé jár a kétutas pumpa, leash, javító készlet, egy 9″-es fin, és egy 3 részre szétszedhető lapát természetesen mindez egy hátizsákban használati utasítással ellátva.

10/10

Ár-érték:

A bicsurf.hu oldalán jelenleg ez a deszka 149.000 forintba kerül. A kategóriában legközelebb álló deszkák ára ennél két kivétellel magasabbak. A Zray F2-e akciósan 224.000, a Skiffo Sun Cruise szintén akciósan 199.000forint. A Moai 11’0-ese 239.000 forint, a Mistral Adventure szintén akciósan 199.000 forint. A Red 11’0 compact 568.400 forint igaz carbon lapát jár a szetthez.
A két kivétel az Aqua Marina Triton ami 143.900 forint akcióban és a decathlonos Itwit X100 11’0 119.000 forint viszont itt lapátot és pumpát külön kell vásárolnunk. Természetesen a kínálat változhat, de meglátásom szerint, ha valaki ebben a kategóriában keres erősen ajánlott futni egy kört a deszkával.:)

Hazai forgalmazó weboldala:

https://bicsurf.hu/SUP-AIR-110-BEACH-WING-PACK

10/10

Dizájn:

A deszka dizájnja egyszerű, letisztult és cseppet sem hivalkodó. Nincs rajta minta és az alap fehér szín kevésbé szívja a meleget. Mivel a gyártó hasonló színvilággal látja el-egy-két kisebb módosítástól eltekintve- a deszkáit messziről látszik az, hogy melyik „családba” tartozik és, hogy mit képvisel.

alább egy youtube-os promovideó a termékről.:

https://www.youtube.com/watch?v=bJV3N5g8AMs

Összegzés:

THAE BEACH WING 11.0 egy nagyon szerethető deszka. Mondanám, hogy belépő szintű, de ez nem fedné a valóságot a minősége és a menetteljesítménye is feljebb helyezi ennél a polcnál. Az alkalmazott merevítéseken túl vannak már innovatívabb megoldások, igaz ezért a pluszért akár a többszörösét is elkérik a vetélytársak jó magyar forintból. Akik klasszikus hazai szervezett túrákra keresnek stabil szabadidős deszkát azok számára jó alternatíva a 11’0-es Wing. Az egyszerű dizájnja kortalanná teszi, így ha valakinek tetszik a jelenlegi árához képest ez egy jó választás, főleg annak tükrében, hogy a hazai forgalmazónál is ki lehet próbálni, valamint hazai garanciával rendelkezik.

65/70

forrás: bicsurf.hu

A hátszél legyen veletek! Találkozzunk a vízen !:)