Szingli SUP (túra)társkereső

Szingli SUP (túra)társkereső névvel egy új facebook csoport érhető el a közösségi térben. A csoport jelenléte már önmagában is üdítő színfoltja a sportág palettájának, de mi most megtudhatunk egy pár kulisszatitkot is a csoport adminisztrátorától Rajner Krisztinától azaz Tinától…

-Mindenképpen érdekessége a hazai SUP világnak ez az idén induló csoport. Mi a történet ami útjára engedte a csoportot?

Júniusban egy barátnőm elhívott a Rómaira egy SUP-os buliba, ahol a 11 fős társaságból 8-an szinglik voltak-többek között én is… Mindenki jó fej volt, egy igazán vicces, “normális” csapat, fiúk-lányok vegyesen. Már ott mondogattam, hogy kéne egy ilyen Szingli SUP csoport. Aztán néhány napra rá a mondogatást tett követte, létrehoztam a csoportot.

Egy közös szenvedély már adott az ismerkedésnél, és mennyivel lazább egy első randi a vízen, mint egy asztalnál feszengve kávézni…

Ha nincs meg a csillogás, max. eveztetek egy jót.

forrás:pixabay.com

-Milyen szabályokat állítottál fel a csoporton belül?

Csak egyedülállók léphetnek be a csoportba, és aki párra talál, annak ki kell lépnie.
A meghirdetett túrák egy nagyon klassz kis csapatot hoztak össze, aminek az lett az eredménye, hogy többen kérdezték, mi lesz, ha párra találnak? Akkor nem tudnak többet a csapattal együtt lógni? Így született meg a mindenki számára nyitott RSD SUP közösség, túratárs kereső csoport.

Naplemente, nyári varázslat! forrás: Rajner Kisztina facebook oldala

-Gondolom a csoport rendelkezik egyfajta írott-íratlan etikai szabályzattal is… Van kizáró ok a csoportból?

Igen, van egy több pontos szabályzat, amit a jelentkezéskor el kell fogadni, illetve néhány kérdés, pl hogy Mióta SUP-ozol? Merre evezel szívesen?
Ha valakiről kiderül, hogy nem szingli, az ebből a csoportból kizáró ok. Szerencsére rosszalló, negatív visszajelzés nem érkezett még egy tagról sem.

-Hogy látod a nagyobb csoportos ismerkedésekre van inkább igény, vagy a lényeg már a csoportba lépéskor érvényesül azzal, hogy teret nyitsz az azonos élményekre kalandra vágyóknak?

Az elején megkaptam azt a kritikát, hogy a csoport a SUP-os Tinder. Akkor kicsit zokon vettem, mert nincs túl jó híre a jobbra-balra huzogatós online társkeresőnek, de az alap elképzelés, hogy egy jó platform az ismerkedéshez, az stimmel. Megfűszerezve a közös SUP programok lehetőségével, ahol a személyes varázs tud érvényesülni, még a képmustra, a mesélj magadról, a mit érdemes tudni Rólad, hol laksz, amúgy mivel foglalkozol, van-e gyereked kérdés özön, vagy a bemásolt, mívesen megfogalmazott önpromó anyag olvasása előtt…Aki már próbált online társkeresőn ismerkedni, szerintem pontosan tudja, miről beszélek. Nálam ezek kiverik a biztosítékot. A túrákon valahogy nem jönnek ezek a kérdések.

Nem teljesítménytúra, egy kis pihi egy kis beszélgetés… forrás: Rajner Kisztina facebook oldala

Sokszor szedünk össze “kóbor SUP-osokat”, akik hozzánk csapódnak az evezések során. Pl így is alakult meg pár a csoportban.

Aztán lassan beszivárogtak a nem szingli barátnők/barátok a túrákra, így a tematikus szingli programok helyét átvették a normál ingyenes túrák.
Az ismerkedés lehetősége természetesen megmaradt, mert szinte minden alkalommal jöttek újabb és újabb első bálozók, akikből voltak akik csak egy, mások több túrára csatlakoztak, és vannak akik menthetetlenül függők lettek, ha csak tehetik, velünk tartanak.
Érdekes a csoport működése. Egyre több a csoporttag, tehát megy a híre, működik, de a saját kiírt programokon túl nincs sok publikus túra meghirdetve.

Ez a része nem igazán pörgött fel, de bízom benne, hogy mások is kedvet kapnak majd a szervezéshez, nem egy bonyolult dolog.
Csak a helyet, és az időt kell megnevezni, a fegyvernem adott…(Most hogy így ránéztem a posztokra, azért volt mit visszapörgetni. )
Viszont több forrásból is megerősítették, hogy szerveződnek a kétszemélyes túrák…

forrás: Rajner Kisztina Szingli SUP (túra)társkereső facebook csoportja

– A csoport létszáma 300 fő és biztosan emelkedik, milyen tapasztalatokról tudsz beszámolni az elmúlt pár hónap történéseinek tükrében?

Június közepén indult a Szingli SUP csoport, így azt gondolom, hogy a jelenlegi 315 tag egy elég komoly létszám ilyen rövid idő alatt. Elég analóg vagyok, így nincs arról adatom, hogy eddig hányan léptek be, meg ki a csoportból, azaz összesen hány tagunk volt eddig. Örülnék, ha azért csökkenne a létszám, mert sok az egymásra találás akár itt, akár máshonnan, hisz ez lenne a csoport célja.
De azt kell mondjam, szinglikkel, és párkapcsolatban élőkkel egyaránt szuper, igaz barátságok szövődtek, és szépen lassan közösség lettünk, amiből ki tudja mi lehet még…

forrás:pixabay.com

-Milyen program ötletekkel szeretnéd tovább vinni a csoport életét?

A Szingli Sup megszületése után pár nappal jött az ötlet egy nagyobb szabású, egész napos INGYENES “Evezés és Piknik” ismerkedős programra a Dunaharaszti Piknik parkba, amit egy hónapra előre terveztem, és az időjárás jól meg is tréfált minket. A tervezettnél kevesebben voltunk, de igazán családias hangulatban, jól telt a nap. Ezt követően gyakorlatilag végig eveztük és piknikeztük az egész nyarat, rengeteg mókával, nevetéssel, és kilométerrel.
Ha szeretném sem tudnám összeszámolni, hogy összesen hányan tartottak velünk ezeken a programokon, de olyan 120-150 fő körülre saccolom.
A kemény mag az őszi-téli-tavaszi szebb napokon is vizen lesz, úgyhogy bár a legtöbben nyári sportként tekintenek a SUP-ra, a hűvösebb időben sem hagyjuk programok nélkül a csapatot. Az időjárás miatt sokszor spontán alakulnak majd ezek az evezések, érdemes lesz figyelni a kiírásokat.

Az ősztől-tavaszig tartó időszakra felmerült a normál kirándulós, nem evezős programokra az igény, de erre vannak más csoportok, ezt az irányt nem gondolom ide való alternatívának. Ha a helyzet engedi, más vizes program még szóba jöhet, mint pl a gyógyfürdők látogatása, vagy egy jóval vadabb ötletem megvalósítása, de ennek a részleteibe most nem mennék bele.

GyümiSUP 😀 forrás: Rajner Kisztina facebook oldala

Október közepén megyünk egy 16-20 fős SUP-os csapattal Szarvasra egy 3 napos túrára, ahol több szingli is lesz. Itt az október 16., szombati evezésünkhöz lehet csatlakozni, az események között megtalálja, akit érdekel.

Készülünk az RSD-s Halloween-re, ahová a bátor vízre szálló SUP-osok mellett azokat is szeretettel várjuk, akik Október 31.-én már nem merészkednek vízre, de nem akarnak kimaradni egy jó SUP-os programból. Ide akár családilag, gyerekkel, kutyával, macskával is ér jönni. -Részletek az eseménynél!!!
Az RSD (Ráckevei-Soroksári Duna) a hazai terepünk, de jövőre tervben vannak a távolabbi (belföldi-akár több napos, és ha a lehetőségek engedik, külföldi) túrák szervezése is, nem feltétlenül a már felkapott SUP túrák helyszíneire.

-Tudsz „pletykálni” természetesen a kellő diszkréció mellett arról, hogy vannak-e sikerei a közös túráknak, evezéseknek?

Vannak siker sztorik…Tudnék pletykálni, de pont a diszkréció miatt nem fogok. 🙂

forrás:pixabay.com

Nemrég kerültél bele a sup túraszervező vérkeringésbe. Vannak olyan terveid amiknek a megvalósításán dolgozol?

A programszervezés régi vonal, az egyik legnagyobb hazai csapatépítő programokkal és szervezetfejlesztéssel foglalkozó cégnek dolgoztam korábban, több száz fős programokat szerveztem pl a Decathlonnak, Telenornak, Elműnek. Innen van némi tapasztalatom…

A SUP-os programok szervezése sem teljesen új, de idén kétségkívül jól belehúztam. Az elmúl években jóval ritkábban ugyan, de írtam ki egy-egy túratárs kereső posztot, vagy program ajánlatot.
Bár azt mondják, ami ingyen van, azt nem értékelik, továbbra is megingathatatlanul hiszek a közösség erejében, és hogy ez egy jó irány!
A normál közösség építő programok szervezésén túl Az UNIKORNIS PROJEKT a szívügyem, ehhez keresek most támogatókat, mert úgy néz ki, hogy túlnőtt rajtam a dolog.

Az első ilyen program a hétvégén valósult meg, ahol az egyik SUP-os társunk kerekesszékben üldögélő, de lehetőségeihez mérten szuper sportos, jófej kisfiát tudtuk biztonsággal vízre vinni egy Giga SUP-on, amit összedobva többen együtt béreltünk ki a program idejére. Aki ott volt, vagy olvasta az eseményről a beszámolót, szerintem érti a motivációt…A 2020. januári snowboard balesetem kapcsán-ahol atomjaira törtem magam-szembesültem vele, hogy milyen könnyen tud az ember kiszolgáltatott helyzetbe kerülni, és hogy egy cseppnyi jó szándék, is mennyit tud jelenteni. Hálás lehetek, mert bár az egyik kezem nem lett tökéletes, megy a napi rutin, tudok evezni. Lelkesedést, időt, energiát tudunk tenni a projektbe, de az anyagi lehetőségek finoman szólva korlátozottak.

forrás: Rajner Kisztina facebook oldala

Az óra/napi díjas eszköz bérlése hosszú távon nem megoldás , márpedig nem rövid távban gondolkodunk. Természetesen a projekt életben tartásához is szükség lesz forrásokra,mert mindezt nem gazdasági hanem non-profit módon működtetnénk, így ennek a háttérnek a megteremtéséhez is szívesen fogadok tanácsokat azoktól, akik ebben nálam jártasabbak.
Nekünk természetes, hogy vízre szállunk. Akár a gyerekeinkkel, vagy a nagyival…de vannak akik álmodni sem mernek erről, mert nem tudják, hogy a lehetetlen igenis lehetséges!
A szárnyaszegett UNIKORNISOK-nak szeretnénk lehetőséget adni, akik akár mozgásukban, akár látásukban nem tökéletesek, hogy megélhessék a csodánkat, amit a víz közelsége ad.
Azt tudom, hogy honnan jövök. Van irány, hogy merre tartok, de csak az idő tudja igazolni, vagy cáfolni, hogy jól gondolkodom-e erről az egészről.

Rengeteg ötletem van, amivel a SUP-ot többé lehet tenni annál, mint ahogy most még tekintenek rá.Hihetetlen lehetőségek vannak benne, aminek csak a képzelet szabhat határt. Kell, hogy legyen benne szenvedély, mert anélkül mit sem ér az élet!

MERT A VÍZ MAGA AZ ÉLET!

Köszönjük az interjút és sok sikert kívánunk a csoport életéhez. Akinek kedve van és megszólítva érzi magát csatlakozzon bátran. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.