SUP Tour 3.0 Szigethalom

Csodás idő és egy hosszú kihívás várta a teljesítménytúra résztvevőit a Ráckevei-Soroksári Dunaágon a hétvégén…

A Balaton és a Tisza tó után a Szigethalmi Közösségi Pont adott otthont a túrasorozat utolsó állomásának a hétvégén. A 40 kilométeres távnak közel harmincan vágtak neki. A túrán mindenki célba ért, némelyek a saját határaikat feszegetve küzdötték át magukat a táv utolsó kilométerein.

A túra rajtjának pillanatai.


Nagy Szabolcs (szervező): Úgy látom elértük a tavaly kitűzött céljainkat ezzel a rendezvénysorozattal. A SUP-osok közül sokakat érdekli a teljesítmény túrázás és ebben szerettünk volna nekik segítséget nyújtani azzal, hogy megfelelő keretet biztosítunk számukra, és átadjuk azokat a tapasztalatokat, amik elengedhetetlenek egy hosszútávú túra teljesítéséhez.
Egy ilyen, vagy ehhez hasonló teljesítmény már túlmutat a „viszek pár banánt és egy kis vizet” hozzáálláson. Szerencsére ezt így a szezon végére nagyon sokan látják, és értik.
A Szigethalmi Közösségi Pont nagyszerű helyszínnek bizonyult. Remélem a jövőben is lesz lehetőség összejönni itt a sportág szerelmeseinek.

Berna az esemény társszervezője a célban várta a teljesítőket 🙂
Fáradtan de büszkén a mögöttük lévő kilométerek után.

Szili Balázs: Ma megint sikerült teljesítenem egy igazán nehéz kihívást! Pár éve még álmomban sem gondoltam volna, hogy képes lehetek ilyet csinálni. Köszönöm a rendezőknek, és minden sporttársamnak, hogy erőt adott.:) Várom a következő évet és igyekszem felkészülni az ilyen és ehhez hasonló túrákra és versenyekre.

Balázs arcára van írva, hogy ez bizony nem volt könnyű.

Az idei évben bebizonyosodott, hogy sokan találnak kihívást a teljesítménytúrákban. Azt figyelembe véve, hogy a 3 rendezvény összesen közel 200 nevezőt vonzott, önmagában igazolja, hogy van létjogosultsága a már ismert hétvégi túrák mellett a komolyabb erőfeszítést igénylő teljesítménytúráknak.

A jól megérdemelt frissítés a merev deszkások dobogósai számára.:)

A képek a rendezők: A SUP Race Hungary és a SUP the Lifestyle tulajdonát képezik. Forrás az esemény facebook oldala. Fotós: Jártó Bernadett