SUP Fest a Rukkel tavon

A múlt hétvégén az Action Sport Games (ASG) által rendezett SUP versennyel debütált a Rukkel tó a hazai SUP események között…

A családias hangulatban rendezett versenyen az idei évben megszokott sprint, technikai és a 4 kilométeres távokon mérhették össze tudásukat a rajthoz állók. Maga a hely egy bányatóból kialakított vízipark ahol a strandolókat számos szórakozási lehetőség kényezteti a nyári szezonban.:)

Ahogy nézem lesz itt utánpótlás 🙂

A versenyen nagyméretű bója, segítő személyzet, fotós és még pódium lányok is emelték a színvonalat. A fiatalok tényleg harciasan küzdöttek meg minden egyes méterért. Jó volt látni milyen céltudatosak.

Azt hiszem az ilyen képekre igaz, hogy egy foto többet ér minden szónál. 🙂 Férfimunka!

A felnőttek között is volt aki önmagát legyűrve ért partot, ez mindig minden tiszteletet megérdemel:) Emellett a mostanra már kialakult SUP közösség élmény is kilátogatott a Rukkel tóra. Pár éve még alig páran egymást nem ismerve eveztünk egy-egy versenyen. Mostanra kialakult baráti társasággá váltunk. 🙂 Bár nem voltunk sokan, ez azonnal érezhető volt, szerintem eredménytől függetlenül mindenki jó élményekkel feltöltődve ért haza.

Bójáról bójára…..
Az őszinte mosoly csak a parton érte el Bernáékat, ott viszont maradéktalanul:)
Gábor és Mariann a táblát is! megnyerte:)

Szeptember 19.-e kicsit sem volt kegyes a szervezőkhöz, hogy igazán nagyot villantsanak, pedig a szervezés bőven az átlag feletti volt és van még potenciál ezekben az ASG rendezvényekben. Béres Szabolcs fő szervező számára az eseményrendezés nem, de a SUP versenyek terén hasznos tapasztalatokkal záródó szezon volt az idei.
Sajnos az időjárás jelentés esős hideget ígért, ami szerencsére elkerülte a versenyt, csak némi szél köszönt oda ami teljesen vállalható volt. A VB. utáni első rendezvényként nehéz igazán nagy létszámú versenyt rendezni. De így is közel 30-an álltak rajthoz, ha az összes indulót vesszük.

Amikor SUPerman is dilemmázik:D

Szabolcs hosszú távon tervez a SUP versenyekkel és ez biztosan hasznára fog válni a hazai SUP világnak, ismerve a kitartását és a profi hozzáállását nem lennék meglepve ha pár éven belül az egyik legnagyobb rendezvények egyikét fémjelezné a neve és az ASG.
Köszönjük a szervezőknek a szervezést, a résztvevőknek a „résztvevést!” 😀

A hátszél legyen veletek! Találkozzunk vízen!

A hangulat adott volt. 😀

A képek az ASG tulajdonát képezik. Fotós: ©Tóth József – Figura/Figura Photo