Sátor a deszkán

A Bajao cég kicsit átértelmezte a SUP túrázás világát…

Bár kevesen tesszük meg pláne gyakran, de ki ne szeretne túrázni menni pár napra jó messzire mindenkitől?!:) Az „ottalvós” túrák kardinális kérdése a hol aludjunk és hogyan. Erre ad egy meglehetősen specifikus választ a Bajao cég. Íme a SUP sátor ami jól néz ki és elég frissen-ropogós látványt nyújt, merthogy ilyen egy ideig biztosan nem jön szembe. 🙂

Menő reggeliző hely:)

Nézzük meg közelebbről miről is van szó?

A gyártó leírása szerint prémium minőségű anyagokból gyártott sátor (miből másból?) minden 11.6-os vagy annál nagyobb méretű deszkára felszerelhető könnyen és gyorsan.
A sátor felfújható a deszka pumpájával, nincsenek benne merevítők, csak pár cövek a rögzítéshez. Így kis helyet foglal és könnyen szállítható. Összeszerelése egyszerű és gyors.
Természetesen önálló sátorként is megállja a helyét szárazon.

Vékony hosszú sátor

Mivel alapvetően a deszka a sátor alja így matracra nincs szükségünk, és szigetel is a hideg ellen némiképp. Sőt! Rakhatjuk tetőcsomagtartóra is vagy két nagy kőre ahogy az a képen is látszik bár ennek értelmét aztán tényleg nem látom.:)

Ebben van fantázia, ezek a tetőcsomagsátrak nagyon húzósak árban. Igaz nem is egyszemélyesek. A létra nem alaptartozék 🙂
Rolling Stones SUP Tent 🙂

A vízen alvás már más tészta. Ez természetesen hordoz némi veszélyt magában ezért aki ilyet vesz olvassa el a gyártói ajánlást erről alaposan. Hullámos vízen vagy hajóforgalom mellet használata erősen nem ajánlott. Gondoljunk csak bele mennyire nem vicces felborulni alvás közben behúzott cipzárral! Nem mellesleg ezt kevesen tudják, de nem mindenki ébred fel azonnal ha víz éri.
A gyártó 30 centiméteres vízállásban parthoz rögzített deszkán ajánlja a használatát, továbbá két felfújható rész segíti a nagyobb stabilitást a deszka oldalán.

Most, hogy mindenkire ráhoztam a frászt azért azzal szeretném zárni a posztot, hogy ez a fajta túrázás egy nagyszerű életstílus, feltölti az embert emocionálisan mindenképpen. Jó lehet lábat lógatni vagy pecázni a kis SUP-os nappalidban és még szuper élményfotókat is készíthetsz.

Így lesz a hotelből botel:)

Hogy mennyi az annyi? A gyártó oldalán 599 euro. Biztos lesz aki, beruház rá és akkor megnézhetjük közelebbről is:)

További információ a gyártó hivatalos oldaláról:

https://bajao-sup.com/

A hátszél legyen veletek!

by: Karesz

A képek a bajao-sup.com tulajdonát képezik, forrásuk a bajao-sup.com.