Hogyan is néz ki egy kétkamrás Mistral?…így….

A kiállításon igértek nekem idei Mistral prospektust, amit meg is kaptam. A 2 kamrás isup-jai jelentik az idei év talán legnagyobb újdonságait a cégnél. A leírásban igérik a nagyobb merevseget (egy 75 kilogrammos padler alatt csak mintegy harmadát rugózza a hagyományos deszkáknak) és ami magától érthetődő, ha az egyik, megsérül, a másik még fenttartja a deszkát a víz tetején.
Természetesen az innovációból a prospektus szerint nem maradhatott el a súlycsökkentés és a megnövelt rostszám sem!

íme a deszka 3 D-s robbantott képe…Azért az menő, ha nem kell semmi plusz varázslatot, befűzni,megkötni vagy feszíteni:)

Lentebb, egy „hagyományos” Mistral isup felépítése látható. A cég követve a többi nagy forgalmazó álltal képviselt trendet folyamatosan próbál innovatív lenni. A céljaik között szerepel, hogy tartós strapabíró és merev deszkákat gyártsanak!

18-20 psi „üzemi” nyomással használható! Sok függhet a nagyobb nyomástól, de azért nem ez az isup-ok kizárolagos értékmérője! Mindenesetre az sosem baj, ha bírja:)

Szörfözés Sup deszkán! Jó móka…

Ezen a képen jól látszik mennyire el lehet szállni a boldogságtól, ha az ember lányának szines vidám deszkája van…..na meg jó nagy hullámok alatta!:)
Igen! Ez olyan száguldozós érzés lehet…:)

A merevdeszkás kínálat megegyezik a tavalyival. Nem gond abból a szempontból, hogy ha jó egy forma azt nem kell mindenáron megújítani. Persze az értéktartásnak is jót tesz ha a színvilág is marad.
Nekem kicsit hiányzik a prospektusból a merev deszkák hosszabb bemutatása. Sajnos csak kis méretű képeket használnak, rövid leírásokkal.

Viszont amiből bőven sok is van, az a ruházat bemutatása beach életérzéssel….
Mistral fürdőruha szörfözni, supozni:)
A naplementében evezni mindig különleges, még tenger nélkül is:)

Ha valakinek lehetősége van ezeket a deszkákat kipróbálni vagy tesztelni, szerintem ne hagyja ki. Biztosan egy rakás élménnyel lesz gazdagabb!
Köszönöm a Mistral Hungary csapatának a segítséget és a képeket!

További információ a termékekről: mistralhungary.hu

3 hozzászólás

  1. Írjatok már valami pozitívat erről a Mistral SUP-ról! Én ilyen márkájút vettem a Lidl-ben, de mindenki leszólja, hogy milyen hülye vagyok, mert vackot vettem. Ez rosszul esik, mert szerintem egy egész jó kis deszka, én szeretem, nekem megfelel. De ez az én saját véleményem. Ha lehet, szívesen olvasnék egy hivatalos véleményt is.

    1. Author

      Szia, már írtunk a Mistralokról és egyáltalán nem negatívan. Már csak azért sem, mert a több merev deszkát próbáltam tőlük és szeretem őket. A Lidl-s deszkákkal kapcsolatban azt tudom elmondani, hogy kísértetiesen hasonlít egy bizonyos típusú Mistral isuphoz. Hogy valóban ugyan az-e vagy nem azt sajnos nem tudom megmondani. A magyarországi képviselővel beszéltem erről. Velük nem egyeztetett a gyártó, és bármely Mistral forgalmazónál ugyanez a deszka ennek a kétszeresébe kerül.Az is biztos,hogy ha valakinek problémája van vele akkor a Lidl-t kell megkeresnie a garancia érvényesítéséhez. Egy tüzetes face to face vizsgálat biztosan megállapítaná, hogy van-e különbség a kettő között, mert innen nem derül ki , hogy a gyártó csak a nevét adta-e vagy a terméket is. Az külön öröm, hogy tetszik a deszkád és jól megvagytok!?

    2. Én is vettem egyet idén(2021), általában a német oldalak szidják, gondolom az ára miatt. Azért érdekes, hogy tavaly akartam venni, de nem tudtam, mert elkapkodták, s most is nagyon résen kellett lenni.Hibának említik a különböző oldalak, hogy új korában kisebb karcok lehetnek rajta, meg különböző esztétikai hibák, a formáról, hogy túl széles meg túl kérek orr, ezért lassú, hosszú túrára alkalmatlan….. Szerintem pár használat után bármely deszkán lesz annyi szépséghiba, a gyorsaság, hát tény hogy nem gyors, de véleményem szerint (saját szubjektív) az összes felfújhatós lassú. Ha gyorsan akar valaki menni vegyen merev deszkát. Ha én akarok száguldozni beülök a versenykajakomba. Túrára alkalmatlan? Erő, állóképesség teknika, idő függvénye. S tudom, hogy egyszemélyes, de elől bohóckodó fülig érő mosolyú gyerekkel is szoktam közlekedni vele. Hazai viszonylatban tökéletes a kisebb, kanyargós helyeken, nagyon, de nagyon jól fordul. Egyszó, mint száz, minőségi anyag, s megmunkálás, sztem jó forma, ja a táska is jó nagy, kezdőknek nem elhanyagolandó, 2 kamrás, a finn cserélhető, ára is verheteltel…. Lehet ezt nem tudják sokan megemészteni. Ha meg kellene feltétlenúl egy gyenge pontot a szettből nevezi, akkor az a lapát.(persze ennyi pénzért, jó lesz tartalék lapátnak)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük