Merev túradeszkák akciós áron a bicsurf.hu oldalán.

A versenyzés nálad nem prioritás és szeretnél egy nyúzható túradeszkát érdemes körülnézned a cég honlapján mert érhetnek meglepetések…

A magyar SUP közösség döntő része aktív pihenésként tekint a SUP evezésre. Ehhez ideális eszköz lehet egy felfújható deszka, ami a mobilitás kényelmét adja azáltal, hogy könnyű tárolni és könnyű szállítani is. Mégis egyre többen szállítják a deszkáikat felfújt állapotban, mert így kényelmesebb a vízre szállás és nincs az az undok összecsomagolásos rész egy túra végén. 🙂
Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy nem lenne esetleg jobb választás egy merev deszka? Ekkor jönnek a szokásos válaszok csípőből. Túl nagyok, drágák, könnyen sérülhetnek, valamint még a használt deszkák piacán is ritkán bukkannak fel.

Ez mind igaz is a 14-es karbon túra- és versenydeszkákra. Viszont van egy deszka szegmens ahol azért érdemes elmazsolázgatni, ha az evezési élményt egy picit emelnénk. El is mondom miért…

A 10-12.6-os merev deszkák amiket a bicsurf forgalmaz szabadidős, könnyed evezésekre lettek kifejlesztve és arra, hogy kacérkodhassunk a hullámlovaglással is egy-egy szelesebb balatoni napon.
Mivel laposak és merevek egyrészről jóval stabilabbak felfújható társaiknál másrészről az irányíthatósága és a hullámok kezelése is sokkal egyszerűbb velük. A többféle kialakításnak köszönhetően választhatunk inkább szörfösebb vagy SUP túrásabb kivitelt.

https://bicsurf.hu/spl/902996/SIC-Maui-SUP-deszkak

A tárolásuk sem okoz komolyabb problémát annak aki eddig is felfújva tárolta a deszkáját. Mivel keskenyebb és jóval strapabíróbb ráadásul a 10-11.6-os kivitelek még az isup-ok között is a kisebbek közé tartoznak.

Mivel ezek a deszkák maggal rendelkeznek és kaptak egy masszív műanyag külső héjazatot a karbon és üvegszál testvéreikhez képest sokkal jobban tűrik az esetleges koccanásokat, ütéseket.

A legjobb az egészben az, hogy az áruk békeidőszakban is egy középkategóriás isuppal megegyező, de idén tavasszal a cég egy akcióval megfejelte ezt. Így fordulhat elő az, hogy 200 ezer forint környékén is hozzá lehet jutni egyik másik darabhoz.

Alapból miért ilyen olcsóak ezek a merev deszkák hiszen egy verseny SUP 2000 euro-nál kezdődik? Azért mert a költséges karbon rétegrend helyett egy nehezebb de szívósabb köpenyt használnak. A versenyeken a súly nagyon fontos és a gyártók igyekeznek a végletekig feszíteni a húrt amolyan húzd meg-ereszd meg elv alapján. A hobbi felhasználás terén viszont a kedvezőbb ár és a jobb használhatóság felülírja a grammok és versenyformák szabályait.

https://bicsurf.hu/spl/627689/TAHE-SUP-deszkak

Hogyan válasszunk hobbi merev deszkát?
Fontos a dizájn hiszen jól szeretnénk érezni magunkat rajta valamint az, hogy az adottságainkhoz megfelelő deszkát válasszunk. De! Először is próbáljuk ki! Erre remek alkalom egy-egy deszkabérlés is, de még remekebb egy nyílt nap. A cég április 16.-án nyílt napot tervez ahol ezek a deszkák lesznek fókuszban. Ha van kedved, gyere el a velencei Tóparty strand és Kempingbe ahol kipróbálhatod a készleten lévő összes deszkát, részt vehetsz egy oktatáson délután és mindezt ingyen.
Gyere el, mi ott leszünk:)

Cím:2483 Gárdony Ibolya utca 2.

Ha további kérdésed van keresd bátran a forgalmazót az alábbi weboldalon található elérhetőségen

https://bicsurf.hu/

vagy keress rá a facebook-on a bicsurf.hu oldalon.