Krumlov Marathon

Milyen lehet egy zúgókkal megtűzdelt sebes folyású 25 kilométeres verseny? Ruth-Király Klaudia elmondja….

forrás: krumlovskymaraton.com

A barátnőm mesélt nekem erről a versenyről. Ő hobbi kajakosként már többször teljesítette és annyit beszélt arról milyen különleges, hogy gondoltam idén én sem hagyhatom ki, pláne azután, hogy szinte az összes videót megnéztem a versenyről amit találtam.:)
Az világos volt, hogy biztosan nem fogom elvinni a 14*24-es felfújhatós airsup-omat , ezért a jó öreg RRD-mmel vágtam neki a kalandnak, ő ugyan sokkal mackósabb,de roppant stabil.

forrás:neonmars.sk

Először arra gondoltam, hogy a zúgókat majd kihagyom, mert azért kicsit tartottam tőle, de mivel mindenki lement rajta körülöttem, én sem hagyhattam ki. Szerencsénkre a vízállás idén magas volt, de azért a zúgó alján lévő örvények próbára tették az „állóképességemet” .

forrás: berounsky.denik.cz

Minden veszélyesebb részen rengeteg szervező vigyázott ránk, hogy nehogy bajba kerüljünk. A taktika az volt, hogy a deszkán hátra állva félig térdelve vészelem át „hullámvasutat” miközben folyamatosan irányítok a lapátommal.
Sikerült is mindig de a 4.-nél letört a deszka finje, ezért elég nehezen irányíthatóvá vált. Fáradtan ,de élményekkel gazdagon futottam be a célba.

Volt fin…nincs fin:)
forrás: supracer.com

A hangulat fantasztikus volt. Természetesen voltak akik merev deszkával indultak, és maga a verseny érdekelte őket. A többség teljesítménytúrázott egy jót! A zsúfolt belvárosi befutó után eredményhirdetés és forró leves, várta a fáradt kajakosokat,kenusokat suposokat…..

Ezzel a szépséggel indultam….

A rajtcsomagban egy aranyos kis sapkát rejtettek, és frissítőállomás is volt a verseny derekán, mindez 5500 forint nevezési díjért!


Engem jövőre is vár a rajtvonal ezen a csodálatos csehországi versenyen!