Kisokos ISUP vásárláshoz

Nincs könnyű helyzetben az aki deszkát szeretne venni, de az sem aki becsületesen szeretne eladni.Az alábbiakban megpróbáljuk összeszedni azokat a kliséket amik jellemzően megtalálhatóak a hirdetésekben…

Először is szeretném leszögezni, hogy az alábbi lista nem szentírás és távolról sem szeretne megbántani senkit. Egy kis humorral próbál rámutatni a poszt a marketing és a valóság között lévő ingoványos és gyakran homályos területre.:) Jó szórakozást mindenkinek!

Kezdjük azzal, hogy a milyen magas vagyok és hány kiló összefüggéseknek van értelmük, például a BMI index kiszámításánál. Sajnos itt csak annyiban releváns, hogy nagyobb (nehezebb) embernek jobb a nagyobb deszka, de itt véget is ér az érdemi összefüggés.Egy ISUP-bár- nagyon szeretne- sosem lesz képes olyan menetteljesítményt nyújtani mint egy kategóriájában hozzá illő merev deszka.
Ha ez önmagában nem elég, tetézi a bizonytalanságot, hogy a gyártók gyakran olyan adatokat adnak meg ami köszönőviszonyban sincs a valósággal. Mert lehet, hogy nem süllyed el egy 3 méteres isup a 130 kilós felhasználó alatt, de hogy azt érdemben futtatni nem lehet az biztos.:) Ha a felhasználói cél a nádasig oda és vissza miközben anya kattint egy párat a család alfájáról arra biztosan tökéletes:)
Azzal, hogy ilyen posztot ír fel valaki -mondjuk azzal a végszóval, hogy ajánlatokat várok-számomra egyből elárul 2 dolgot. Az első az, hogy nem veszi a fáradságot, hogy utánanézzen. A második pedig, hogy olyanok véleményére fog adni akik kb. 3 hónapja pont így vettek valamit. Természetesen győz a legolcsóbb legjobban tukmáló:).

Olcsó felfújható deszkát keresek amire fel tud ülni „azasszonymegakutya”. Igen. Nos a többszemélyes deszkák szuper jók, de legyél nyugodt neked egy nagyobb egyszemélyest fognak ajánlgatni. Azért egyszemélyes mert egyszemélyes. Van, hogy játszásiból többen bohóckodunk egy deszkán, de ez akkor is egyszemélyes. A 2-4-sok személyes deszkán többen tudnak állva evezni.

100 ezer alatt találtam ezt a szuperflyflesh dragonfighter deszkát, vélemény? Egy ilyen poszt párhuzamos univerzumban nyit küzdőteret. Olyan mint a Mortal Combat. 🙂 Résztvevők táborai a következők.
Kék csapat: olcsó távol keleti alapból szemétnek gyártott.
Piros csapat: Ugyan gyenge minőségű, de bőven jó lesz neked látatlanba a drága deszka csak reklám semmi egyéb.
Ezzel meg is indult a sértegetős kommentháború a csoportban…teljesen feleslegesen. 🙁

forrás: sicmaui.com


A valóság az, hogy a felfújható deszkák között ártól függetlenül vannak futtatott gyenge minőségű széteső, csavarodós darabok amik még drágábbak is, és vannak olcsóbb teljesen megbízható kis hobbi deszkák. Egy-egy full alap 10 éves felfújhatós deszka is simán tudja tenni a dolgát (tudom mert van ilyenünk) és a lézerkarddal 8 rétegben harmatcseppek között a csível összeragasztott idei is lehet gyenge. DE! Az nem véletlen, hogy az olyan gyártóknak mint a Starboard,Tahe, Mistral, SIC stb a közép-és a felső kategóriában helyezkednek el. Ezek a gyártók ügyelnek arra, hogy a megfelelő minőségi és megbízhatósági szintet hozzák. Ha mégis akad közöttük olyan ami hibás azt azonnal cserélik.

(ide be akartam rakni egy SALE logo-t a figyelem felkeltése végett, de mind fizetős. Nem beszarás mivé lesz a világ! :D:D:D)

Mégis,hogyan álljunk neki keresgélni?


Vannak bizalomra adó okok a szegmensben. Ilyen például:
-Több éve gyártó cég, valós hazai garanciával és forgalmazóval.
-A márkához tartozó szintén régóta működő nem döglött weboldal.
– PRÓBA! Azt, hogy mit szeretnénk csak mi tudjuk tessék időt szánni a kinézett termék próbájára.
-Az is sokat segít ha van tapasztalatunk és nem megyünk el a fanatikusok kommenttáborába biztatásért. Már csak azért sem mert aki tanácsot ad, lehet (inkább majdnem biztos), hogy nem úgy, nem ott, nem annyiszor és nem arra használja a sajátját amire te szeretnéd.

Gyakorta találkozom a következő hívószavakkal a hirdetésekben (zárójelben a fordítás):
-professzionális, profi isup-(átlagos)
-prémium minőségű-(ismeretlen átlagos)
-minden 3 betűs leellenőrizhetetlen technológiai rövidítés-(felesleges ellenőrizhetetlen marketing)
-alig használt szinte új-(használt)
-gyári hibás, ilyen volt amikor megvettük-(hibás)
-valahol ereszt de én nem szeretnék foglalkozni vele-(vélelmezett szemét)
-nagyon stabil-(dög lassú)
-jól fordul, fordulékony-(rövid és lassú)
-jól irányítható-(lásd eggyel fentebb)
-megbízható-(ismeretlen)
-vidám mintás-(csicsás)
-extra dizájn-(felesleges karakterek a hirdetésben)
-ilyen nem jön veled szembe- (senki sem vesz ilyet)
-áron alul-(nagyjából árában)
-haladóknak-(kezdőknek)
-ideális választás-(ki adja el az ideális választást?)
-csak felfújva volt-(vett egy deszkát, hogy felfújja aztán eladja. Nincs ebben semmi különös)
-nem kereskedő, de több hirdetése van fent mint évi 2-(kereskedő fű alatt)

A hátszél legyen veletek:)

akit még mindig érdekel a téma és nem csaptam ki a biztosítékot annak: