Két ikonikus brand is tulajdonost váltott

Mostantól a Naish és a Mistral is Hollandiában folytatja..

A Naish Hawaii családi vállalkozás immár holland érdekeltségi körben folytatja pályafutását. Az 1979-ben indított Naish Hawaii-t felvásárolta a Kubus Sports. A Naish márkanév idehaza a wingsurf és a kite szerelmesei között ismertebb, de az elmúlt években rendre felbukkant egy-egy Naish merevdeszka is a SUP versenyeken. Ezek a deszkák magas színvonalat képviselnek, narancssárga, kék és fehér színeivel messziről felismerhetőek. Az okokról Robby Naish a következőket nyilatkozza:

Robby Naish : „A szüleim 1979-ben indították el a Naish Hawaiit , ahol egyedi szörfdeszkákat készítettek és árultak. A ’90-es évek közepén a Naish Sails Hawaii szörfvitorlák piacra dobásával bővítettem a Naish márka hatókörét. Negyed évszázaddal később a Naish márka egy komplett vízisport céggé nőtte ki magát, amely a windsurf, a kitesurf, a Stand Up Paddling, a fóliás szörfözés és a wing szörfözés termékeinek teljes választékát kínálja.

foto: naish.com

A Naish üzlet hajtóereje mindig is ezeknek a sportoknak a szeretete és a szélben és a hullámokban való lovaglás iránti halhatatlan szenvedély volt. Büszke vagyok arra, amit elértünk. De arra is rájöttem, hogy olyan messzire vittem az üzletet, amennyire szenvedélyem, tudásom és know-how-m engedi. Ahhoz, hogy a Naish márka teljes mértékben kiaknázza a benne rejlő lehetőségeket, új irányra, új struktúrára és új energiára van szükség. A Kubus Sportsszal kötött partnerség biztosítja ezt, valamint a gyorsan változó üzleti környezet kihívásainak való megfeleléshez szükséges erőforrásokat és infrastruktúrát. Izgatottan várom, hogy a Kubus Sports a következő szintre emelje a Naish márkát. Én is izgatott vagyok, hogy kicsit lelassíthatom az életemet. Ez az üzlet megszabadít a mindennapi feladatoktól és a stressztől, és lehetővé teszi, hogy újra arra koncentrálhassak amiért el kezdtem ezzel foglalkozni: kiszállni a vízre… lovagolni, annak tiszta szórakozásáért és élvezetéért. Várom, hogy a Kubus Sportsszal és a Naish márkával vitorlázhassak a jövőben, és továbbra is megoszthassam a vizet, a szél és a hullámok iránti szenvedélyemet az emberekkel szerte a világon.”
(A nyilatkozat a totalsup.com internetes portálálon lévő cikk átirata.)

Robby családi vállalkozása üdítő színfoltja volt a SUP deszkák világának, csak remélni tudom, hogy sikerül tovább vinni a brand-et és később is küzdhetünk váll-vállvetve Naish SUP-osokkal.

foto: naish.com

Mistral

A Mistral is Hollandiába költözött a 2022-es évben. A cég már egy jóval nagyobb piaccal és portfólióval rendelkezik mint a Naish. A ruházattól a mindenféle és fajta surfdeszkán át a merev SUP versenydeszkákig. Magyarországon a challengerhungary.hu a márka hivatalos forgalmazója. A hobbi SUP-osok számára a vidám színes és a LIDL által forgalmazott deszkák miatt csenghet ismerősen a név. A versenyre járok pedig Bivaly alatt láthatják lassan egy évtizede a klasszikus kék-fehér allwater deszkát, sőt az idei évtől Nagy Szabi is egy Mistral-lal küzd majd a minél jobb helyezésekért.

forrás: mistral.com

Ezek nagyon szerethető és jó minőségű deszkák csak valamiért a gyártó nem fektetett túl sok energiát a verseny brand építésbe és innovációba, ez utóbbival kapcsolatban azért szeretném megjegyezni, hogy anno sok évvel ezelőtt nagyon eltalálták a formát. Élek a gyanúperrel, hogy a koncepció az lehetett, hogy ha valami megfelelő azon minek változtatni irányelv kevéssé hatékony a mai marketig vezérelt piacon.

forrás: mistral.com

A lényeg a lényeg! A cég beolvadt a NMG márkatőke-befektető csoportba. A csoport márkákat vesz és futtat fel a Mistral pedig nagyon jól csengő névvé vált az 1976-os megalakulása óta. Reméljük a SUP versenydeszkái megőrzik arculatukat, és segítenek alternatívát nyújtani más márkákhoz képest Európában.

A kezdőkép a https://www.sport-vibrations.com/ weboldalról került feltöltésre és az említett weboldal tulajdona.

A hátszél legyen velet!

M.K.