ISA SUP VB.

A szörfszövetség által rendezett világbajnokság…

A november 24.-től egy héten át rendezett világbajokság hírei éppen, hogy csak szállingóznak mind Magyarországon, mind az európai sup magazinokban. Az ICF világbajnokság és az ISA vb. nem is lehetett volna távolabb egymástól. Míg az egyiknek Kína a másiknak El Salvador adott otthont. Az ISA hivatalos oldalán néztem utána a történéseknek. Ezt szeretném megosztani veletek….

isasurf.org

Elöljáróban talán annyit, hogy a 6 hét ami a versenykiírás és a verseny megrendezése között volt szerintem rettentően kevés. A profi sup racerek ráadásul egy kialakult versenynaptárral és büdzsével voltak kénytelenek szembenézni az ISA rendezvénnyel. Nagyon nem könnyű megszervezni az utazást, ha az embernek van egy 4 és fél méteres csomagja amit egy kis Közép-Amerikai országba kell eljuttatnia, de a verseny tényleg festői körülmények között megrendezésre került. Talán nem meglepő, hogy az ICF versenyéhez képest jóval kisebb számú mezőnyök alakultak ki. Míg a férfiak mezőnyében 24-en indultak a nőknél csak 16-an (ez az ICF versenyén: 50-21 volt)
Természetesen ez volt a jellemző a technikai és a sprint számokra is.

forrás:isasurf.org

Rendhagyó módon a csapatversenybe nem csak a technikai, sprint és a hosszútávú versenyek hanem a szörftudás is beleszámított. Így pontokat lehetett gyűjteni és aki szorgos volt az jó helyezést tudott kiharcolni a nemzeti csapatának.:)

forrás: isasurf.org

A táj szépségére és a sok remek akciófotóra nem lehet semmi panasz.

forrás: isasurf.org

Amit itthon csak a kezdőknél látunk az kint versenyszám:) nem vicc hasrafekve, vagy térdelve lapát nélkül küzdenek a hullámokkal. Amikor először hallottam róla és abba bírtam hagyni a röhögést kipróbáltam én is, és ez bizony nagyon emberes tud lenni!!!:)

forrás: isasurf.org

Egyszer versenyen a Balcsin tört el a lapátom, és kellett így eveznem kb. 800 métert…gonosz ám ha lapáthoz szoktál! 🙂

forrás: isasurf.org

Na és akkor az eredmények! A versenyen az olasz,francia,spanyol csapaton kívül szinte csak amerikai ország képviseltette magát. Az ICF világbajnokság meghatározó férfi versenyzői távollétében Vinnicius Martins nyert Braziliából mögötte Itzel Delgado és Titouan Puyo végzett. Természetesen mindhármuk remek eredményekkel rendelkező kíváló versenyző. A nőknél Esperanza Barreras spanyol versenyzőnő nyert, míg a második a francia Amandine Chazot lett. A dobogó harmadik fokára Rika Okuaki álhatott a két fős japán csapat tagja.
A technikai versenyen egy amerikai is felfért a dobogóra
1.Titouan Puyo FRA,
2.Connor BaxterUSA,
3. Vinnicius Martins BRA
Connor ismert arc a sup világában :)!
A lányok úgy érezték villantanak egy pont ugyan olyan sorrendet a technikai futamon mint a hosszú távon:):
1.Esperanza BarrerasESP,
2.Amandine ChazotFRA
3.Rika OkuakiJPN

forrás: isasurf.org

A sprintversenyen sem kellet nagyon keresgélni az esélyeseket:
1. Claudio NikaITA,
2.Titouan Puyo FRA
3.Itzel DelgadoPER,
4.Connor Baxter USA
A lányoknál :
1. Amandine ChazotFRA
2.Caterina StentaITA
3.Jade HowsonUSA
4.Jessika Matos de SouzaBRA

forrás: isasurf.org

Végezetül kitartás! Már csak cirka 120-at kell aludni, hogy úgy tudjatok vízre menni, hogy ne essen nagyon szarul a borulás!:)