ICF Vb. Balatonfüreden!

Hivatalosan is bejelentette az ICF, hogy a 2021-es SUP világbajnokság rendezési jogát Magyarországnak adja! Mire számíthatunk….

Elsődlegesen egy különleges és nagyszabású eseményre! A Magyar Kajak-Kenu Szövetség sokszorosan tette le névjegyét a kajak-kenu nemzetközi versenyeinek rendezésének világában. Legyen szó síkvízi vagy maraton Világ-és Európa bajnokságokról vagy Világkupákról a hazai események mindig etalonként szolgáltak a maguk korában.
Úgy hiszem nem lesz ez másképpen a jövő évi SUP Világbajnoksággal sem. Természetesen a részletek kidolgozás alatt vannak, hétpecsétes titokként, de vannak fix sarokpontok. Tekintsük át őket!

Helyszín és dátum!

A helyszín Balatonfüred. Balatonfüred az északi parton helyezkedik el a Tihanyi-félsziget tövében. Az északi part fővárosaként is emlegetett települést már a rómaiak is lakták jelenleg közel 13 ezer fő éli itt mindennapjait. A turizmus évtizedek óta határozza meg a város mindennapjait. Vendégszeretete és fekvése ideális helyé teszi egy SUP rendezvény lebonyolítására.
Dátum 2021 június 18-20. Ez az a dátum amikor az ember kellemes napos, de még hőségmentes nappalokat vár. Azért azt ne feledjük el, hogy ez a Balaton! Egy kis szél és pillanatok alatt válhat az amúgy nyugodt tó egy szeles, kihívásokkal teli vízfelületté!

Ezekkel a programokkal csalogat Balatonfüred a hosszú hétvégén
Forrás: hellovidek.hu

A verseny!

A tavalyi Vb. programjából és az ICF közleményéből kiindulva a verseny nyitott lesz, tehát bárki indulhat rajta aki a kiírt feltételeknek megfelel. Az idei Magyar Bajnokságon elvárt leigazolási kritériumot gondolom beugrónak.
A program 4 fő elemet tartalmaz majd. Lesz egy hosszú táv ami valahol 14-20 kilométer között lesz. Egy technikai futam ami 3-8 kilométer között. (ezek a kiírástól függően lehetnek partról indítottak is, esetlegesen futószakasszal), egy sprint verseny aminek hossza max 400 méter és egy isup futam. Mindezek junior, open és masters korosztályokra bontva. A tavalyi Vb.-ből és a 2 napos intervallumból arra gondolok, hogy a futamok 10-15 perces eltéréssel folyamatosak lesznek, tehát egyszerre lehet vizen lenni a „nagyokkal”!:)

Versenyközpont!

Az eddigi kajak-kenus Vb.-k alapján jelen lesznek nagy múltú gyártók mint például a Starboard, Sic, Mistral szervízháttérrel és kínálattal esetleg bérlési lehetőségekkel, kiszolgáló és promóciós sátrak stb….

Résztvevők!

A nagynevű és szupergyors versenyzőkön kívül úgy gondolom itt lesz fű-fa-virág is:) Komolyan ez a Közép-Európai SUP-osoknak egy óriási lehetőség lesz. Az eddigi VB.-k egy kivételével mind elkerülték Európát. Itt a nagy lehetőség főleg úgy, hogy a fiatalabb és az idősebb korosztály is „ringbe” szállhat!
Tavaly az átevezésen közel 500-an voltunk mi is! Szerintem szép számmal fogunk nevezni, hogy megmutassuk milyen is a magyar virtus. Az ICF 500 fő körüli nevezésre számít, azt gondolom, hogy bár ez a szám bőven túltesz az eddigi Vb. számokon….leszünk többen is! 🙂

Jó felkészülést! Gyertek el! és addig is a hátszél legyen veletek:)