Boat Show 2020 aki SUP, aki nem, Megyek…:)

Rövid leírása annak, hogy milyen is amikor kimegyek 3 órára és 6 is kevés lett volna….(első rész)

Idén meghívást kaptam a 2020 Boat Show-ra azzal az üzenettel, hogy nem fogom megbánni. Ennek fényében már 10 órakor tobzódtam a III.-as kapunál. Gondoltam megnézem azt a pár deszkát és ha már nincs mivel elütni az időt, rámászkálok a sokmilliós yacht csodákra, vagy az utazáskiállításon megnézem, hogy hova nem fogok elmenni evezni a nagyvilágban!
Gyorsan bevetettem magam az F épületbe ahol azonnal egy ismerős logó, a Mistral tünt fel előttem. Párszor már volt szerencsém Mistral deszkán állni a régebbiek közül is mivel Bivaly úr ilyen márkával harcol a hullámokkal már jó ideje. Persze hol vannak már az M1-esek manpság (remélem vizen mert piszok jó deszkák azok)….. a Vortex és az Equinox korát éljük! Érdeklődésemre azonnal segítőkészen álltak rendelkezésemre.

A kiállított darabok némelyike óriási akcióval kapható a kiállításon, és ki tudja….talán utána is.:)

A kiállított deszkák jellemzően isup-ok voltak. De a márkaképviselet nem állt meg ennyinél, mivel a Mistral már több évtizedes múltra tekint vissza számos kiegészítő termék és windsurf is kiállításra került.

Mistral csuka ! Ha a deszkádhoz szeretnél lábbelit…:)

Többféle technikai és egyéb ruházat a hagyományos logóval….

Idén láttam tőlük műszaki újdonságot is a felfújható deszkák terén. Alapvetően folyamatos fejlesztési iránya az isupoknak, hogy merevebbé tegyék a deszkáikat. A gyártók közül ezt többen nagyon eltérő módon közelítik meg.
Míg mondjuk a Red merevítő rudat használ, a Mistral a kétkamrás rendszerrel próbálkozik a táncos fantázianevekkel ellátott típúsainál. Tényleg az! 🙂 Jó akkor leírom…tehát a típúsok: Boogie, Hip Hop, Jive,Salsa,Tango,Bamba! Fogalmam sincs, hogy józanul, hogyan kell táncolni ezeket, de a deszkák műszaki megoldása érdekes!
Egy carbon erősítésű kamra fut végig a a deszka belsejében amit a külső kamrához képest nagyobb nyomással lehet ellátni…

Itt kapom a műszaki okítást….
A bal oldali deszka a kedvencem volt a standon, nem lehet nem vigyorogni ha az ember nézegeti!:)
A 14-es nagytestvérre is jellemző a precíz kidolgozás, a komolyabb színvilágot kedvelők számára kevésbé hivalkodó.

Mivel a Mistral windsurf-eket is forgalmaz adott a hibrid sup-windsurf deszka megjelenése. Alább erre látunk példát.Két kamrás táncos…ez a boogie!

A kis univerzális…
A fényképezőt fényképezem a nyitás után….Balra egy teljesen belépő nem Mistral deszka. Igyekeznek mindenki számára megfelelő kínálatot nyújtani.

A következő kép már a HF, Gladiator standjánál készült. A HF a megszokott színvilággal és az újonnan piacra kerülő Gladiátor deszkáival jött el. Náluk az eddig is megszokott módon a kompakt élmény a fő irányvonal. Deszka-szkeg(fin)-pumpa-lapát a csomag, a többi a rideren múlik és igazán a hobbi felhasználók számára ez az egyik legfontosabb szempont. Ahogy a képen is látszik van náluk „kajak” csomag is. Természetesen sup lapáttá akítható kajaklapáttal.

Bár nem titok semmi, jól „elbarikádozták” magukat a szomszéd standtól….biztos azért mert ott a benzingőzben hívők voltak, emitt pedig az izom és akarat bajnokai!:)

A 30″as deszka nagyszerű kiegészítője a három részes lapát ami meglepően könnyűnek tűnt. Megvallom őszintén gyengébb minőségűnek gondoltam, aztán a kezembe vettem és éreztem, hogy egy ilyenhez bizony hozzá kell jutnom egy teszt erejéig….

A fogantyú kidolgozása részletes, a fordulást segítő támasz pedig nagy segítség a vagánykodáshoz!:)

Gondoltam ezzel nagyjából le is tudtam a helyet aztán jött a meglepetés! Remélem ezt is lesz módom tesztelni….nagyon kíváncsivá tett az a bűvös 26-os.:) Ez is egy jó megoldása lehet a nagyobb merevségnek…

Na most az ember fia erre mondjuk egy starboardtól vagy egy redtől számít…
Kaptam katalógust is az Art collekcióról. Igen vidám mintázatúak!:) A kép forrása a sup-garage.de

Tényleg kíváncsi vagyok rá, és üdítő színfolt lenne itthon látni párat az Art kollekcióból….

A műanyag szorítóval is könnyű lapát…
Gladiátorok csomagban, a lapát némileg nehezebb, viszont szép a festése. A pumpa a forgalmazó szerint erős és megbízható….

Folytatás hamarosan a Jobe-val és a Bass-szal és egy érdekes kiegészítővel….

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani minden kiállítónak! Egyrészről a segítségért és a nyitott beszélgetésekért, másrészt azért, mert emelik az itthoni sup élet színvonalát azzal, hogy forgalmazóként megjelennek az év egyik legnagyobb szemléjén!