Bemutatkozik a Challenger Hungary azaz a Mistral

A Mistral régóta jelen van a sup piacon. Magyarországi forgalmazójuk mutatja be a céget és mesél a terveikről…

Honnan a névválasztás?

2019 októbere óta 2 világmárkát forgalmazunk. Az egyik a Mistral, amely 1976 óta meghatározó szereplője a windsurf világának és 2008 óta fejleszt és gyárt felfújható és merev SUP-okat, a másik az 1976-os alapítású Challenger Sails olasz szörfvitorla gyártó cég. Ennek kapcsán esett a választásunk a Challenger-re, a Hungary pedig szinte adta magát.

A cég a szörfös szerelemből született, aztán jött a sup-os is!:) forrás: Challenger Hungary facebook oldala

Mi a cég profilja?

Fő profilunk a windsurf deszkák és vitorlák forgalmazása, merev és felfújható SUP-ok értékesítése, Mistral sportruházati termékek árusítása, valamint a két sporthoz kapcsolódó általános és speciális kiegészítők is a palettára kerültek, mint professzionális karbon evezők, SUP cipők, ponch-ók stb.

Szó szerint tetőtől talpig felöltöztetik az embert ha szeretné:) forrás: Challenger Hungary facebook oldala

Honnan indultatok?

Kicsiben kezdtük, de hála a hátterünknek merünk nagyok lenni és nagyban gondolkozni.

Hol tartotok most?

Alapvető elképzelésünk és célunk, hogy a megszokott hazai kereskedőktől merőben eltérjünk. Nem csupán értékesíteni szeretnénk a már megszokott csatornákon keresztül, hanem magunk köré gyűjtünk és szponzorálunk olyan versenyzőket, akikben komoly lehetőséget látunk a márkák hazai imázsának erősítése céljából. Ilyen például a windsurf foil kategóriában versenyző Bors Máté, akit az olvasók az Exatlon Hungary adásából jól ismerhetnek, valamint az U-17-es szörf bajnokságban a dobogó legfelső fokán álló Kossovics Máté és a második helyezett Negyeliczky Brúnó. Ennek kapcsán a Challenger vitorlákat idén a dobogó legfelső fokára várjuk idén.

A tetovált séf azaz Zsolti egy Vortex-en:) forrás: Challenger Hungary facebook oldala

Ugyanezt a vonalat szeretnénk 2021-ben a SUP világában is megindítani. Keressük azokat a hazai SUP versenyzőket, akik a megbízható, nemzetközi sikereket felsorakoztató Mistral márkával szeretnének versenyezni az anyavállalat biztosította előnyöket kihasználva. A versenyzők mellett, a BBQ királya Serényi Zsolt is kiváló barátunk. Rendezvényeinket nem csak jelenlétével, de ínycsiklandó ételeivel is felturbózza. Zsolti a SUP és windsurf szerelmese és természetesen Misral Vortex-el szeli a habokat (szigorúan hátszélben).

Mindezeken túl jelen voltunk komoly standdal a Budapest Boat Show-n és megmutattuk magunkat Balatonkenesén a Balaton Boat Show-n is. Idén szintén készülünk hasonló rendezvényekre.

Boat show! Ahol tud prezentálja magát a csapat. forrás: Challenger Hungary facebook oldala

Új, hawaii stílust képviselő üzletünk Budapesten a 18. kerületi Tövishát utca 35. szám alatt található.

Mi a fő szempontotok az ügyfelek kiszolgálásánál?

Arra törekszünk, hogy minden ügyfél a számára legmegfelelőbb terméket kapja, legyen szó szörfről, SUP-ról egyaránt. Nem az a célunk, hogy a legdrágább darabokra beszéljük rá az érdeklődőt, hanem az, hogy olyan terméket ajánljunk neki, amelyet tudásának és a felhasználási körülmények figyelembevételével ténylegesen élvezettel tud majd használni.

Tudjuk, hogy az idő drága, de a vásárlások során mindenre kiterjedő információt adunk a vevőknek a SUP használatáról, tárolásáról, tisztításáról és védelméről.

forrás: Challenger Hungary facebook oldala

A cégetek stabilan jelen van már évek óta a hazai piacon a Mistral-al a hátatok mögött, hogy látjátok milyen trendeket képvisel a cég?

A Mistral, mint világmárka, mind a kezdők és freeriderek, mind a versenyzők számára gyárt kiváló és dizájnos merev és felfújható SUP-okat. Évről évre fejlesztik a technológiát és amikor már azt hinnénk nincs új a nap alatt, akkor előrukkolnak valami forradalmi megoldással. Tavaly a COVID rányomta bélyegét a TwinAir technológiára, így annak sorozatgyártása még várat magára, ugyanakkor idén a DSFL (double skin fusion layer) technológiával mutatnak újat. Minden érdeklődő megtalálja nálunk a számára ideális darabot életkor, testsúly, tudásszint figyelembevétele mellett.

Deszkaválaszték. Pár éve leegyszerűsítették a kínálatot viszont a minőséghez ragaszkodnak. Az ember azt kapja amiért fizet. forrás: Challenger Hungary facebook oldala

Ha jól tudom idén bővülni fogtok, beavatnátok a supmagazin olvasóit is az új terveitekbe?

Azt hiszem több hónapos előkészület után most már lehetünk bátrak. Kedves ismerősünkkel közösen új SUP/szörf bázist hozunk létre Balatonszemesen a Hullám utcai strandon, ahol közel 12.000 m2 füves terület áll majd rendelkezésre. Célunk a sportágak népszerűsítése és a SUP-os társadalom bővítése. Egy családias, baráti, vidám és a legújabb vízisport eszközökkel felszerelt spot-on várjuk az érdeklődőket. A megszokott bérlés/oktatás mellett lehetőséget biztosítunk a 2021-es darabok kipróbálásra/tesztelésére egyaránt. Az „alapkő letétel” február végén lesz, a nyitóbuli május 15.-én, amelyet esemény formájában FB oldalunkon a Challenger Hungary-n is meghirdetünk. A szezon folyamán rendszeren szeretnénk eseményeket szervezni, pl. tesztnapokat, gyorsasági futamokat, ügyességi játékokat és persze fergeteges bulikat.

Egy kitelepülés képe ismét. Az idén biztosan találkozhatunk majd a logós zászlóval. forrás: Challenger Hungary facebook oldala

Az idei év nem csak e miatt lesz pörgős számotokra, gondolom a világbajnokságon is megjelentek…

Tavaly ősszel kaptuk a hírt az idei világbajnokságról. A Mistral teljes „vezérkarral” és nemzetközi versenyzőivel érkezik hazánkba. Már jelezték, hogy mint kizárólagos magyarországi képviselet számítanak a szoros együttműködésünkre. Jelenleg annyit árulhatunk el, hogy a Nemzetközi Kajak Kenu Szövetséggel folynak a tárgyalások a Mistral International részéről. Az biztos, hogy komoly standdal és felszerelésekkel leszünk jelen ezen a neves eseményen, amelynek Balatonfüred ad otthont.

A Mistral körül elég nagy port kavart a tavalyi évben az, hogy az egyik élelmiszert árusító lánc Mistralos logóval ellátott isup-okat árult. Te mint a hazai hivatalos forgalmazó elmesélnéd nekünk röviden, hogy mi is történt?

Az egyik szemünk sír a másik nevet alapon a véleményünk a következő. Sajnos az anyavállalat nem értesítette disztribútorait a termékek megjelenéséről, így bennünket is meglepett, vagy mondhatnánk úgy is, hogy sokkolt a hír. A Mistral árszinthez képest igen kedvező komplett csomagot dobtak a piacra. Ez ugyan jót tett a márkanévnek, hiszen sok Mistral iSUP került forgalomba és a hazai vizekre, ugyanakkor az alacsony ár miatt nehéz volt megmagyarázni az érdeklődők számára, hogy a szaküzletünkben kínált darabok miért drágábbak. Sajnos ezekre az olcsóbb termékekre az élelmiszert árusító áruházlánc csupán 90 nap garanciát biztosított, míg a szaküzletünkben kapható darabokra 2 év garanciát vállalunk.

A klasszikus isup-juk csinos háttérrel. forrás: Challenger Hungary facebook oldala

Miért kérdésünkre a Mistral azt válaszolta, hogy ezzel az olcsó darabbal próbálták népszerűsíteni a Mistral márkanevet Európában.

Aki mostanság a weboldalatokra téved, mert imádja a „dzsungelvirágos” dizájnt annak kellemes meglepetésben lehet része.

Így igaz. A 2020-ban Floral névre hallgató iSUP, 2021-ben a Flamenco nevet kapta. Nem csak az EVA borítás kapott trópusi színkavalkádot, hanem az evező lapátja is. Ez a termék is már az új DSFL technológiával készül.

Sikerült felkészülnötök a 2021-es szezonra?

Bízunk benne, hogy minél előbb jó idő lesz és mindenki deszkára pattanhat. Az idei modellek előrendelhetőek, beérkezésüket március elejére várjuk. Sokat dolgozunk azon, hogy a 2021-es évben minden igényt ki tudjunk elégíteni. Próbálunk minél több rendezvényen majd részt venni, ahol lehetőséget biztosítunk tesztelésre is. A kérdésre a válasz egy szóval: IGEN!

A 2021-es lapát kínálat. Bivaly barátom esküszik rá:) forrás: Challenger Hungary facebook oldala

A Mistral katalógus már megjelent, milyen újdonságok vannak benne a SUP vonalán?

2021-ben a Mistral az un. DSFL (Double Skin Fusion Layer) technológiával rukkolt elő. A Mistral DSFL technológiával készült felfújható SUP-jai képviselik a piacon a legkönnyebb, legmerevebb és legmagasabb szintű SUP-okat. A DSFL, csakúgy, mint az FLT, magában foglalja a folyékony ragasztóval előkezelt és megerősített PVC-lemezek használatát a kiemelkedő víz- és légzárás érdekében, egy merevebb és erősebb külső felületet létrehozva ezzel. Ezután laminálják a belső alapréteget, amelybe több ezer poliészter szálat szőnek, összekapcsolva ezzel a deszkák felső és alsó részeit. Ez a fúziós réteg nem csupán hosszanti merevséget és stabilitást eredményez, de csökkenti a szükséges PVC-rétegek számát is. Jellemzően négyzet hüvelykenként 11 000 szálat használnak a felfújható SUP deszkák esetében az alsó és felső rész összekapcsolására. 2021-re vékonyabb szálak felhasználásával /beépítésével és a szálak négyzethüvelykre számítva 13 600-ra növelésével a Mistral súlycsökkentést és kivételes merevséget ért el a felfújható SUP-ok terén.

A Mistral katalógusban lifestyle-ból is akad rendesen.:) Figyelnek a részletekre, ez is a brand része. forrás: Challenger Hungary facebook oldala

A technológiáról bővebben:

https://challengerhungary.hu/2021/01/08/dsfl-technologiaval-nyit-a-mistral-2021-ben/

Az idei évben különböző méretekkel bővült a paletta. Elérhető újra a keskeny felfújható 14” freeracer SUP, amely EMOTION névre hallgat. Kisebb testvére a 13,2”-es SPIRIT szintén már haladók számára ajánlott. 10,5” és 11,5” méretekben a belépő szintű stabil La BAMBA és TANGO modellek, míg az új 11,5” méretű PAMPERO szörf opcióval is elérhető. Az elmúlt évek allrounder-e az ADVENTURE továbbra is a kínálat része.

Merev SUP-ok közül a zöld-sárga-parafamintás SUNBURST és természetesen a VORTEX versenysup-ok is említést érdemelnek. Ár-érték arányban a piac legjobb és legkönnyebb (460g) carbon evezőit 79.000,- Ft-ért kínáljuk.

Ha az ember összefut a céggel egy kiállításon akkor információból nincs hiány. A háttérben egy Floral ami a maga színkavalkádjával vagy szerelem vagy nem, de az nagyon!:) Az biztos, hogy csajszis.:) A képen Zsolti az ikerlányaival látható. forrás: Challenger Hungary facebook oldala

On-line katalógusunk az alábbi linken érhető el:
(amit a márka után érdeklődőknek csak ajánlani tudok-szerk)

https://challengerhungary.hu/katalogus/?fbclid=IwAR0eBTJ9kkebI73vqMeVKqj3bZgPqKMzSKCH2oI4QrzYUStnm_dynJ-PuD0

ugyanakkor a teljes kínálatunk a cég weboldalán érhető el.

https://challengerhungary.hu/fooldal/

Köszönjük a bemutatkozást! A hátszél -és szörfözésnél a mindenféle szél -legyen veletek! 🙂