Az Aqua Marina 2021-ben

Sziasztok, idén sem maradhat ki a tavaszi cikkek sorából az isup-ok egyik nagy forgalmazója az Aqua Marina.

Magyarországon továbbra is népszerű a sportág egyik belépő szintű márkája az Aqua Marina. A kínai cég a 2021-es termékpalettáját a már jól ismert weboldalán tudjuk megnézni. Idén 22 féle isup-ot kínálnak. A döntő többsége megegyezik a tavalyi modellel, így a Fusion, Monster, Vapor, Breeze fantázianevű deszkák továbbra is 2 rétegűek és 15 psi maximális nyomáson üzemelnek.
Ugyan ez vonatkozik a Coral, Beast, Magma, Atlas modellekre is a technikai specifikáció terén. Ezek a deszkák színvilágot sem váltottak, ellenben a touring és race deszkákkal.

forrás: www.aquamarina.com

Mind a touring, mind pedig a race isupok is több innovációt tartalmaznak mint a fent említett társaik. Mindkettő plusz merevítést kapott. Míg a touring a szálak közötti hosszanti irányú 2 függőleges merevítéssel „operál”, addig a race a 2-3 éve megjelent dupla PVC csík és erősített oldalfallal igyekszik a többi gyártó után.

12.6 race forrás: www.aquamarina.com


A cégnek meglátásom szerint ez a filozófiája. Megnézik mi az ami a nagyközönség számára elfogadásra került, majd pár év múlva hozzák ők is a műszaki tartalmat.

forrás: www.aquamarina.com

A versenydeszkájuk robbantott képe például kísértetiesen hasonlít a Decathlon 2 éves versenydeszkáira. Hogy tudja-e azt a menetteljesítményt amit a piac többi szereplője azt sajnos innen megmondani aligha lehet.
A 2020-as évben volt szerencsém több a márka által fémjelzett típust kipróbálni. Ezek között elég nagy volt a szórás. A Beast például nekem nem hozta azt a merevséget amit elvártam volna tőle, ellenben az Atlas pont az a csatahajó amit ígér. A verseny kategóriába szánt 14-esük 2020-ra sokat javult a „janicsárcipőhöz” hasonlító régebbi deszkájukhoz képest, de messze nem volt versenyképes.
Az idei 14*25-ösük már jóval többnek látszik a leszorított orral, és a plusz merevítéssel,valamint a plusz 0,3 PSI-vel .
A kérdés, hogy vajon akkor elég gyors és agilis-e, azért ennél sokkal összetettebb.

forrás: www.aquamarina.com


Remélem sikerül kipróbálnom, hogy írni tudjak róla. Mindenesetre az Itwit és a több éves RRD hasonló méretekkel jó kiindulási alap lesz. A videó alapján pedig a 12.6-os vállalhatónak tűnik…

Ha véletlen feltévedtek a hivatalos oldalra látni fogjátok, hogy sokkal részletesebbek lettek a terméket bemutató menüpontok.
A hangulathoz drónos kis videók járulnak hozzá. A kiszemelt terméknél pedig mindig van robbantott ábra is.(a cikk végén link)

forrás: www.aquamarina.com

A sebesség, stabilitás, irányíthatóságot mutató csúszkát azért bátran engedjük el, vagy értelmezzük úgy, hogy a többi AM típushoz igazít.

forrás: www.aquamarina.com


A márkát promotálja a supboarder magazin is ami biztosan jót tesz a Brand-nek.

Továbbra is megtalálhatóak a többszemélyes deszkák is. Van 2-3-4 és sok személyes a családi túrázásokhoz és a nagyobb hullámokon való szórakozáshoz.A horgász,gyerek és jóga palettájuk is a régi.

MULTI-PERSON
forrás: www.aquamarina.com

Ami viszont újdonság az a sujak vagy kajup! 🙂 ők sup-kajak hibridként definiálják és megmondom őszintén, ehhez hasonlót sem láttam soha.
Ő a Cascade!
Az ugye a szegmensben nem újdonság, hogy le lehet ülni és egy deréktámasszal és két tollú lapáttal „kajakozni” lehet rajta. Na mostantól ezt egy süllyesztett fedélzetben, vagy azon rajta ülve lehet megtenni akár spicóval vagy anélkül. Ez vonatkozik a „sup evezésre” is terpeszben vagy a mélyedésbe állva.

Kajakosként ez kicsit fáj:) forrás: www.aquamarina.com
A terpeszben evezés ezen formája csupa újdonság:) forrás: www.aquamarina.com
Ez pofás kis kép.forrás: www.aquamarina.com
forrás: www.aquamarina.com

Ha a cég termékét választjuk a supmagazin.hu ajánlása a vevők felé, hogy a termékkel kapcsolatos garanciát beszéljék át az eladóval és tisztázzák le, hogy mi tartozik bele, mire terjed ki! Gondolunk itt a csavarodás,deformáció és a szelep körüli nyomásvesztésre vagy a deckpad kopására.
Alapvetően javasolt a kiszemelt típust kipróbálni valahol. Szerencsére a gyártó termékei nagy számban vannak jelen a hazai vizeken. Legyünk bátrak és inkább többször járjunk utána és-vagy próbáljuk ki a konkrét deszkát, minthogy csalódjunk!

Köszönjük, hogy időt szántatok ránk! A hátszél legyen veletek!